Marşul pentru Viaţă

Ozana Barabancea la Marșul pentru viață 2019 de la București: „Marșul pentru Viață nu este doar azi! Este și mâine și mereu!”

Cuvântul solistei Ozana Brabancea la Marșul pentru viață 2019 – „Unic din prima secundă”, 23 martie 2019, București.

Bună ziua tuturor!

Acest subiect este foarte delicat și vreau să vă vorbesc din punctul meu de vedere.

Acum 15 ani nu eram sigură că sunt însărcinată și m-am dus la doctor să văd dacă e da sau ba. Doctorul a întârziat două ore. Și noi, femeile de la spital, am stat și ne-am conversat, ne-am povestit viața și am descoperit foarte multe lucruri frumoase. Și o doamnă îmi spunea: „Dacă ești însărcinată, te rog frumos să lași copilul, pentru că fiecare copil vine cu norocul său, fiecare copil vine cu destinul său, cu șansa sa. Și cine știe, poate copilul pe care tu îl porți în pântece poate să-ți schimbe viața. În sfârșit, a venit doctorul, m-a consultat și mi-a spus așa: „Sarcină în evoluție. Mai ai trei zile până să intri în ilegalitate, dacă vrei să faci sau nu avort. Dar, ca să te convingi, te rog frumos să mergi până la ecografie la parter!”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Am mers la ecografie la parter. Deja începusem să mă simt foarte fericită, un sentiment pe care nu-l puteam controla. Am intrat într-un cabinet întunecat, într-un cabinet cu un domn doctor foarte mare, foarte roșu… Era foarte cald pe atunci. M-a așezat pe pat și îi dicta asistentei: „Sarcină în evoluție. Se pare că este 60% fetiță, frumoasă ca mamă”.

Un sentiment care este greu de redat în cuvinte. Cert este că am decis să o nasc pe fetița mea, pe Gloria Barabancea. Acum are 14 ani. Într-adevăr, acest copil mi-a schimbat viața, deși prietenii, rudele mele au fost reticente la sarcina mea, a doua sarcină. Mi-au spus că mai bine aș face avort. Vă spun sincer, deși suntem în post, trebuie să recunosc cu pocăință că i-am înjurat complet neortodox, îmi pare rău. Dar îmi pare bine că am luat decizia de a o naște pe Gloria.

Eu sunt un caz din miile de femei curajoase, dacă vreți. Da, sunt o mamă singură, nu mă plâng. De fapt, nu sunt o mamă singură, sunt doar o mamă divorțată. Și întotdeauna mă rog pentru copiii mei și întotdeauna îl am pe Hristos, ceea ce este cel mai important. El îmi dă putere, El îmi dă forță, El îmi dă liniște și El îmi dă tot timpul șansă și la El găsesc toate rezolvările.

Vreau doar să vă spun că în Piatra Neamț există o familie cu 16 copii. Vă dați seama, 16 copii să pui la masă?! Este  un adevărat praznic, un praznic luminos pentru că acei 16 copii sunt luminile familiei.

Așadar, vă rog frumos să duceți mai departe toate aceste povești pe care le-ați auzit în această zi. Să reflectați foarte bine, pentru că trebuie să audă toată lumea, și cei care poate sunt ignoranți. Este bine să ducem mai departe această idee.

Marșul pentru Viață nu este doar azi! Este și mâine și mereu!

Vă mulțumesc. Să fiți binecuvântați”

VIDEO integral. Marșul pentru viață 2019 – „Unic din prima secundă” la București


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button