bioeticăvaccinuri

VIDEO. DSP Suceava cere ridicarea licenței unui dentist sucevean pentru opinii antivaccinare. Medicul, amenințat cu moartea pe Youtube

 

NewsBucovina informează că directorul adjunct al Direcției de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că instituția va sesiza forurile profesionale, respectiv Colegiul Medicilor Dentiști Suceava și Colegiul Național al Medicilor Dentiști din România pentru a analiza activitatea extraprofesională a medicului dentist sucevean Mircea Cristian Pușcașu, care a lansat în spațiul public “în mod repetat” afirmații și opinii antivaccinare.

Medicul dentist sucevean Mircea Cristian Pușcașu a declarat telefonic, marți, pentru NewsBucovina, că opiniile exprimate public privind vaccinarea și vaccinurile nu privesc nici Colegiul Medicilor Dentiști și nici Direcția de Sănătate Publică subliniind că prin această campanie “de intimidare” se dorește sancționarea medicilor pentru “un delict de opinie care nu are legătură nici cu profesia lor, nici cu practica medicală”.

Pe 31 mai 2017, pe Youtube a fost publicat un videoclip în care dr. Mircea Pușcașu vorbește despre consimțământul pacientului ca fundament al relației medic-pacient și al oricărui demers dintr-un sistem de sănătate:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Unul din comentariile postate la acest videoclip îl acuză pe medic de… putinism și îl amenință cu moartea:

Citește și Dr. Vasile Astărăstoae: „Eppur si muove”


Acest articol se bazează pe opiniile surselor citate. Informațiile de aici nu reprezintă sfaturi medicale și nu sunt prezentate cu scopul de a înlocui relația directă a cititorilor cu medicul lor sau cu un profesionist acreditat în domeniul sănătății. Stiripentruviata.ro se pronunță în favoarea respectării drepturilor constituționale și a drepturilor pacientului de a alege liber, după consultarea medicului, tratamentul și profilaxia pentru sine și pentru copiii săi.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button