familie

VIDEO. Deputatul Constantin Codreanu a participat la protestul pentru copiii Smicală de la Ambasada Finlandei și a transmis live pe contul său de Facebook mesajele protestatarilor

de Redacția Stiripentruviata.ro

Cei care pichetează Ambasada Finlandei în fiecare weekend au primit duminică un sprijin binevenit în persoana deputatului Constantin CODREANU, deputat, președintele Comisiei parlamentare pentru comunitățile de români din afara granițelor țării.

El a participat azi la protestul pentru copiii Smicală și i-a chemat și pe ceilalți colegi parlamentari. Constantin Codreanu i-a îndemnat insistent pe români să-și manifeste solidaritatea cu Camelia Smicală, mai ales în zilele de 14 și 15 martie, când sunt organizate proteste în mai multe orașe din țară și din străinătate.

La București, protestul autorizat de sâmbătă, 14 martie, pornește la 14.00 de la Dealul Mitropoliei și se încheie la Ambasada Finlandei și Ministerul de Externe.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Într-o filmare transmisă în direct pe Facebook, deputatul Codreanu le-a luat interviuri participanților, care au transmis mesajele lor de motivare și mobilizare pentru apărarea dreptului copiilor Smicală la o copilărie fericită și o viață normală alături de mama lor, Camelia Smicală.

În prezent, copiii sunt rețunuți cu forța în instituții psihiatrice pentru adolescenți, după ce au încercat să fugă din centrele pentru copii în care erau ținuți în mod abuziv.

Camelia Smicală a cerut repatrierea în România împreună cu copiii. Maria și Mihai Smicală sunt cetățeni români cu domiciliul din acte la Piatra Neamț.

De curând, Avocatul Poporului din Finlanda și-a reafirmat îngrijorarea cu privire la practicile din centrele de protecția copilului din această țară. Avocatul Poporului a descoperit că în centre copiii sunt izolați și abuzați psihologic și li se încalcă drepturile.

VIDEO

https://www.facebook.com/ConstantinCodreanuRO/videos/217834832727725/

Au mai avut loc proteste și în alte orașe din țară și din Italia:


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button