avort

VIDEO: Cartea „Avortul, ultima exploatare a femeilor”, discutată la Giurgiu într-o oră de dirigenție atipică

dirigentie

Părintele Tudor Georgian de la Biserica Bunavestire din Giurgiu este profesor de religie și diriginte la clasa a zecea la Colegiul Național „Ion Maiorescu” din aceeași localitate.

Părintele Georgian a acceptat provocarea lansată la București pe 8 decembrie, odată cu evenimentul „Primul drept al omului este dreptul la viață”, care a prilejuit lansarea cărții „Avortul, ultima exploatare a femeilor”. Astfel, joi, 10 decembrie 2014, chiar de Ziua Internațională a Drepturilor Omului, la inițiativa domniei sale, elevii de la clasa la care este diriginte s-au întâlnit la sediul Crucii Roșii – Filiala Giurgiu cu medici și au vorbit despre avort, un subiect pe care în general lumea îl evită, dar care îi interesează direct pe tineri, în condițiile în care tot mai mulți își încep foarte devreme viața sexuală.

La eveniment, alături de părintele Georgian și clasa lui, au participat și Marian Măcelaru, Directorul Crucii Roșii – Filiala Giurgiu, Diana Ionescu, Asistent-șef la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Giurgiu, și Carol Mihai, Președintele Ligii Tinerilor Creștin Ortodocși din Giurgiu.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

A fost prezentată cartea și înmânată tuturor celor 30 de elevi participanți. De asemenea, s-a discutat despre efectele fiziologice și psihologice ale avortului și despre nevoia tinerilor de a căuta consiliere și sprijin înainte de a lua o decizie care le poate afecta pe termen lung sănătatea fizică și pe cea mentală. Astfel, comunitatea giurgiuveană a reușit să îi conștientizeze pe tineri cu privire la toate aspectele avortului – o acțiune mai mult decât utilă în contextul în care statisticile din cartea menționată arată că până la 79% din femeile care aleg avortul sunt dezinformate în mod activ sau prin omisiune cu privire la efectele acestuia.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button