familiereligie

Vasile Bănescu: „Referendumul nu este îndreptat împotriva cuiva și nici nu are nicio conotație politică, ci are legătură cu morala publică”

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a afirmat duminică, 23 septembrie 2018, în cadrul evenimentului ITO Scandinavia că referendumul din 6-7 octombrie „este rodul inițiativei pornite din îngrijorarea pricinuită de asaltul anormalității, de asaltul ideologic asupra instituției căsătoriei”.

El a adăugat că inițiativa referendumului își are fundamentul în „foarte multe exemple din spațiul european, unde, din păcate, căsătoria a fost trădată în esența ei”.

„Căsătoria este o instituție milenară, își are originea în actul de binecuvântare a lui Dumnezeu atunci când a creat bărbatul și femeia. Este o instituție validă, venerabilă, fără niciun defect intrinsec, lăuntric. Noi uneori o maculăm, o trădăm, dar ea este de-o importanță capitală”, a precizat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Vasile Bănescu a subliniat că familia nu trebuie expusă unor atacuri care ar putea-o dizolva.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Referendumul nu este îndreptat împotriva cuiva și nici nu are nicio conotație politică, ci are legătură cu morala publică.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a spus că „referendumul a fost organizat nu pentru a ofensa pe cineva, nu pentru a leza vreun drept, ci are un scop limpede: explicarea absolut clară a noțiunii de căsătorie, respectiv uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie”.

El a precizat că „acest referendum nu are nicio conotație politică: oricine s-ar fi aflat la Guvernare avea datoria fundamentală să onoreze milioanele de oameni care au cerut acest referendum prin organizarea lui”.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române i-a îndemnat pe tineri să meargă la vot în 6-7 octombrie și i-a asigurat că prin votul lor nu vor „redefini familia”, ci vor proteja căsătoria.

„Vă îndemn, inclusiv din partea Părintelui Patriarh, să mergeți și să spuneți DA căsătoriei și familiei fondată pe această căsătorie.

La final Vasile Bănescu a asigurat credincioșii prezenți că atunci când citesc în presă „această manipulare deliberată, că se organizează Referendum pentru „redefinirea familiei”, este o minciună pe care presa ideologizată o răspândește în spațiul public”.

Tinerii întruniți la ITO Scandinavia au putut participa la un colocviu cu tema Mărturia tânărului creștin în Europa contemporană susținut de Teodor Baconschi, Răzvan Bucuroiu și Vasile Bănescu.

Sursa: Basilica.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button