familie

Proiect de lege: 7.350 de euro nerambursabili pentru familiile cu minim 3 copii care vor să-și ia mașină cu 7 locuri

de Redacția Stiripentruviata.ro

Parlamentarii de la UDMR au propus un proiect de lege care ar acorda 35.000 de lei nerambursabili familiilor cu cel puțin 3 copii care au nevoie de un autoturism mai încăpător. Propunerea a fost introdusa pentru dezbatere la Senat si s-ar aplica de la 1 iulie 2020 doar pentru persoanele fizice.

„Avand in vedere necesitatea adoptarii unor masuri urgente in vederea stimularii natalitatii pentru stoparea crizei demografice din Romania si totodata necesitatea stimularii achizitionarii unor autovehicule noi de minim 7 locuri, mai putin poluante, se impune adoptarea programului „UN AUTOTURISM PENTRU FIECARE FAMILIE”, vizeaza facilitarea accesului persoanelor fizice care au in intretinere/ingrijire 3 sau mai multi copii, la fmantari nerambursabile pentru achizitionarea de autoturisme noi cu poluare redusa EUROS sau EUR06″, arata initiatorii in expunerea de motive.

Conform prevederilor, incepand cu 1 iulie 2020 persoanele fizice care au 3 copii sau mai multi in intretinere sau ingrijire vor putea accesa o suma de 35.000 de lei (~7350 de euro) pentru a cumpara o masina. Banii se acorda, insa, doar pentru un autovehicul cu 7 locuri!

„Consideram ca lipsa unei oferte de finantare adecvate familiilor numeroase in ceea ce priveste sectorul auto, afecteaza nivelul de trai al populatiei. De cele mai multe ori, alegerea unei masini are la baza rationamente estetice si financiare. Insa atunci cand apar copiii, conteaza foarte mult alegerea unei masini care asigura atat confortul si cat si siguranta pentru intreaga familie. In functie de nevoi si scopul utilizarii masina poate fi cel mai bun partener, mai ales daca familia este mai numeroasa si este nevoie de o masina care poate oferi un spatiu generos si un confort sporit”, mai spun semnatarii Programului de finantare „Un autoturism pentru fiecare familie”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Sursa: Juridice.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


2 Comments

  1. Buna ziua! Sunt mama a trei copii si doresc implicarea celor care preiau acest articol cu scopul de a modifica propunerea. La o rapida cautare in gama 7 locuri, constat cu stupoare ca o astfel de masina, din gama celor produse in tara este undeva la peste 16.000 euro, exceptie , cred ca ceva Logan – nu stiu cum – este app. 8500 euro. Spun stupoare pentru ca Dumnealor viseaza ca noi vom fi in stare sa sustinem coplata unui autoturism nou. Iar , scuzati , daca trebuie sa ma imprumut 8-10.000 de euro pentru un MCV prefer sa imi cumpar singura Vito E4, fara sa imi bat capul cu obligatiile lor.Asadar, daca au gandit ca vor stimula si creditarea, nu au luat in calcul cati sunt eligibili pentru banci plus cati vor sa acceseze programul.Mai mult, ar distorsiona piata, deoarece nu putem accesa alte marci, evident mai scumpe. Ideea este sa permita achizitionarea auto rulate, singura conditie fiind aceea de a fi Euro 5 sau 6Apoi, daca analizam ce s-a intamplat cu finantarea electrocasnicelor, brusc au crescut preturile, asadar daca ar mai creste pretul la lansarea programului, trageti dumneavoastra concluzia. Sunt mai multe sanse ca programul sa nu aibe succes.referitor la numarul de locuri, daca am trei copii, de ce trebuie sa iau masina cu 7 locuri … Poate as lua masina noua, dar cu 5 locuri. 
    Asadar, domnii care analizeaza proiectul, si care dispun de indicatorii macroeconomici reali, nu calculati, sa consulte si finantatorii, sa consulte informatiile referitoare la piata auto.  Este adevarat ca o crestere a cererii pentru auto importate dezechilibreaza, prin crestere cerereii pentru moneda euro, insa ajungem tot la auto rulate … cumparam si ceea ce deja s-a importat.
    Va doresc succes, si haideti sa facem ceva pentru ca lucrurile sa înceapă sa mearga cum trebuie.
    Multumesc!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button