familievalorile familiei

Mihai Smicală a scris nenumărate petiții autorităților finlandeze și celor internaționale. Vrea acasă, cu mama lui, Camelia Smicală

Mihai Smicală, fiul Cameliei Smicală, a scris nenumărate petiții prin care le cere autorităților finlandeze și internaționale să intervină în respectarea drepturilor sale. El este reținut într-un centru de copii de statul finlandez, deși a spus răspicat că vrea acasă, alături de mama lui. Pagina de Facebook Solidaritate pentru Dr. Camelia Smicala si copiii ei anunță:

Anul trecut își planificase să citească nu mai puțin de 100 de cărți în limba română, pentru a comemora într-un mod personal și aparte Centenarul Marii Uniri, însă cu toate că nici la masă nu uită de cărțile lui, încă n-a dus proiectul la bun sfârșit. Are de scris…

Mereu aceeași poveste reală și dureroasă, de fiecare dată mai clar relatată, pentru că pe măsură ce timpul trece, înțelege tot mai bine cât de grav și de neacceptat este ceea ce li s-a întâmplat. Așa încât, dacă poșta finlandeză funcționează, atunci despre cele o mie trei sute și… de zile, au citit președintele Finlandei, responsabilii pentru drepturile omului de la ONU, avocatul poporului din Finlanda, ministrul familiei, capii serviciilor sociale, judecătorii de la tribunalul administrativ, europarlamentari, și cine mai știe pe unde a mai trimis Mihai plângerile lui, scrise nerăbdător pe file rupte din caietele de școală…

Răspunsuri nu primește, doar uneori formulare, pentru a le completa, și sunt atât de ciudate, iar limbajul birocratic e greu de descifrat – dar hei, trebuie să se descurce dacă vrea să ajungă acasă, așa că nu se plânge. Îi este și teamă să numească ,,promisiune” ce i-a spus ultimul avocat cu care a stat de vorbă, pentru că înainte de el au mai fost încă trei, care nu l-au ajutat cu nimic. Doamne, e a patra încercare!

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Între timp, Mihai Smicală a fost admis la unul din cele mai bune gimnazii din Finlanda, o performanță unică pentru un copil care trăiește într-un centru de minori din această țară.

Din 2015 încoace, Mihai și Maria, cei doi copii mai mici al medicului român Camelia Smicală, stabilită în Finlanda prin căsătorie, sunt reținuți împotriva voinței lor în două centre de minori din această țară, în urma reclamației fostului soț violent al româncei.

Copiii nu sunt împreună, ci, împotriva tuturor uzanțelor și standardelor din asistența socială, locuiesc atât despărțiți de mama lor, cât și unul de celălalt, în centre de minori diferite și foarte izolate.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button