Uncategorized

Un judecător din Florida își dă acordul pentru o familie cu 3 părinți: două lesbiene și un homosexual


De Thaddeus Baklinski
Miami, 8 februarie 2013 (LifeSiteNews.com) – Un judecător din Florida a emis o decizie care ar putea deveni hotărâtoare pentru viitor: unei fetițe în vârstă de 23 de luni i se pot trece pe certificatul de naștere 3 persoane în calitate de părinți.
Antonio Marin, judecătorul unui tribunal din Miami, și-a dat acordul pentru o înțelegere între un cuplu de lesbiene, Maria Italiano și Cher Filippazzo, „căsătorite” legal în Connecticut, și Massimiliano Gerina, un homosexual care a donat spermă Mariei Italiano pentru a concepe un copil.
 
Legislația din Florida prevede că un donator de spermă pentru inseminare artificială nu are niciun drept în calitate de părinte.
Cu toate acestea, M. Gerina a făcut o înțelegere verbală cu cele 2 lesbiene pentru a dona spermă, și, susține el, atunci a presupus că va avea posibilitatea să se implice în creșterea copilului: „M-au rugat acest lucru și am fost flatat. Era o ocazie unică pentru mine să am un copil.” Iar “femeile doreau un tată pentru copil, nu doar sperma”, a susținut el.
La 2 săptămâni după inseminarea artificială, Maria Italiano a aflat că este însărcinată. Cele două lesbiene au stabilit ca Cher Filippazzo să adopte copilul și amândouă să-l crească împreună ca „părintele 1” și „părintele 2”.
În luna a 7-a de sarcină, cele două lesbiene l-au sunat pe Gerina și i-au cerut să semneze un document prin care să renunțe la drepturile de tată, însă Gerina a refuzat și a angajat imediat un avocat pentru un proces de apărare a drepturilor sale parentale. 

Bărbatul a precizat ca el dorea sa aibă: „toate drepturile ca părinte, inclusiv un program de vizitare a copilului. Dar ele nu au suportat ideea. Au spus că nu își doreau asta. Le-am spus: Trebuia să vă fi gândit la asta înainte ca Maria să rămână însărcinată.” 

La tribunal, procesul de paternitate a început imediat după nașterea – pe 10 martie 2011 – a fetiței, Emma și a durat aproape doi ani. O înfățișare fusese programată pe 31 ianuarie 2013, dar, în săptămâna dinainainte de audieri, cuplul de lesbiene și tatăl homosexual au căzut la o înțelegere prin care C. Filippazzo a adoptat-o legal pe Emma și, împreună cu mama biologică împarte „responsabilitatea parentală” față de fetiță. Sentința judecătorească mai prevede că Gerina este recunoscut drept tatăl copilului și i se acordă dreptul de a-l vizita de 2 ori pe săptămână.

Judecătorul a declarat: „Am regândit ideea de familie. Dacă două femei sunt declarate în certificatul de naștere ca părintele 1 și părintele 2, acest lucru nu exclude și adăugarea unui bărbat pe post de tată. Sunt implicate trei părți. Sunt de acord că acest caz este unic.”

Avocatul cuplului de lesbiene, Kenneth Kaplan, a spus: „Trebuie clarificată situația: nu este vorba de drepturi egale împărțite la trei. Chiar dacă sunt trei părinți, responsabilitatea deciziilor le revine numai femeilor. În conformitate cu legislația din Florida, femeile vor lua toate deciziile pentru copil. Copilul este adoptat de ele, iar bărbatul are numai anumite drepturi.”
„Mamele sunt cele care hotărăsc în privința copilului”, a spus Gerina. „Ele sunt părinții; eu voi petrece doar câtva timp săptămânal cu Emma.”
Traducere și adaptare: Simina Bălășoiu
Sursă: LifeSiteNews

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button