libertate de conștiință

Tinerii din SUA nu susțin agenda industriei de avorturi

Industria de avorturi investește mult pentru a face lumea să creadă că majoritatea americanilor îi susțin agenda extremistă, însă rezultatele sondajelor organizate periodic, relevă faptul că adevărul este cu totul altul. Scopul industriei de avorturi nu este doar ca avorturile să fie legale, ci să fie și finanțate de la buget, disponibile la cerere, oricând, fără nicio restricție, așa cum se solicită și în platforma pro-avort adoptată de Comitetul Național Democrat, însă puțină lume este de acord cu această abordare.

Un sondaj realizat de Studenți pentru Viață din SUA arată că doar 7% dintre mileniali (tineri cu vărste cuprinse între 18 și 34 de ani) susțin finanțarea avorturilor de la buget și avorturile fără restricții. Deși 59% dintre respondenți nu sunt pentru interzicerea avorturilor, 70% s-au pronunțat pentru restricții, din care 28% s-au susțin anumite limitări, cum ar fi notificarea parentală în cazul minorelor și interzicerea avorturilor în fază avansată de sarcină. 75% ar prefera ca banii contribuabililor să fie direcționați către Centrele de Sănătate Specializate Federale, în detrimentul Planned Parenthood, iar 56% se opun vânzării on line a pastilelor pentru avort.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button