opinii

Teodor Baconschi: Agenda noii stângi

de Teodor Baconschi, Facebook

„Agenda noii stângi (de ce să ne mai ferim atâta?)

1. Dumnezeu nu există (e ”prietenul imaginar” sau Moș Crăciun, în care nu crede nimeni).
2. Creștinismul e totuna cu obscurantismul anti-științific, bigotismul și Inchiziția.
3. Istoria civilizației occidentale conține numai crime (imperialiste, colonialiste, rasiste, xenofobe) deci trebuie demonizată.
4. Omul – odată eliberat de trecut – poate face ce vrea, când vrea, cum vrea. Important e să fie revoltat, indignat, să conteste autoritățile, ierarhiile represive și nedreptatea socială de a considera că unii sunt superiori altora (prin muncă, talent sau creație).
5. E cool să fii minoritar: vezi tu de ce fel, nu contează. Fără acest statut, nu te poți victimiza profitabil, pe spezele majorității albe, suprematiste, homofobe, sexiste și fasciste.
6. Cine nu gândește ca noi e dușmanul nostru: înjură-l, pune-i un stigmat, declară-l depășit, periculos și nefrecventabil.
7. Viitorul e transuman: până la urmă, omul așa cum îl știm, nu merită să trăiască. Acceptăm o etapă intermediară, care să ne prelungească viața, dar nu putem opri progresul către o ființă ameliorată, bionică, artificială, plonjată în realitatea augmentată, virtuală, „unde nu e nici durere, nici întristare, nici suspin”.
8. Nu există frumos, adevăr și bine obiectiv: fiecare are dreptul la propria definiție, la propria nișă, la propriul stil de viață. Noțiunile opuse (”urât”, „fals” și „subiectiv”) sunt doar instrumente de exploatare și masificare, utilizate de odiosul ”establishment” capitalist.
9. Statul e rău, însă are obligația de a funcționa tehnocratic, pentru a ne satisface toate nevoile de bază, degajând suficient răgaz pentru o societate a distracției și egalității depline (The Kindergarten Dystopia).
10. Islamul și oprimații din fosta lume a treia reprezintă noul proletariat global, în fruntea căruia de situăm firesc, până la victoria finală.”

Citește mai multe opinii de Teodor Baconschi


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button