familie

Țările nordice plâng după copii

„Norvegia are nevoie de mai mulți copii! Nu cred că trebuie să spun cuiva cum se face asta”, a declarat premierul Norvegiei.

Norvegia se confruntă cu o reală problemă care ar urma să afecteze sistemul de asistență socială bazat pe solidaritatea între generații, relatează AFP.

„În viitoarele decenii, vom întâmpina probleme cu acest model”, a avertizat premierul Erna Solberg chiar în discursul de Anul Nou.

„Vor fi mai puțini tineri care să susțină povara din ce în ce mai grea a asistenței sociale”, a adăugat ea.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În Norvegia, Finlanda și Islanda, rata natalității a scăzut la limite istorice în 2017.

„În toate țările nordice, rata de natalitate a scăzut în anii de după criza financiară din 2008″, a spus sociologul Trude Lappegard, de la Universitatea din Oslo.

Incertitudinea financiară și creșterea costurile legate de întreținerea unei case sunt văzute ca principali factori.

In timp vor exista mai puțini oameni care vor plăti taxe și care să finanțeze sistemul de asistență socială.
Acest sistem plătește, printre alte, și pentru concediile de maternitate, care pot fi în Suedia de până la 480 de zile.


În Norvegia, un economist preocupat rata natalității scăzute a sugerat plata a 500.000 de coroane fiecărei femei pentru fiecare copil născut, sub formă de economii la pensie, iar femeile care ajung la 50 de ani fără să aibă un copil să plătească un milion de coroane.


O localitate din Finlanda unde locuiesc 2.000 de persoane, oferă câte 10.000 de euro pentru fiecare copil născut și crescut în municipalitate.

În Danemarca, Copenhaga a atras atenția bărbaților printr-o campanie pentru a conștientiza cum calitatea spermei scade odată cu anii.

Sursă: Hotnews.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

2 Comments

  1. ” În Danemarca, Copenhaga a atras atenția bărbaților printr-o campanie pentru a conștientiza cum calitatea spermei scade odată cu anii.” Sa fie o legatura intre asta si inmultirea celor din LGBT ?

    1. Cam ciudat, tinand cont ca am auzit ca danezii au trimis sperma in Romania inca de acum cativa ani si o serie de copii români au de fapt tati biologici danezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button