contraceptie

Studiu: Pastilele contraceptive pot dăuna fertilității femeilor

contraceptive_pill_810_500_s_c1

LifeSiteNews.com, 9 iulie 2014

Un nou studiu arată că utilizarea pastilelor contraceptive poate dăuna fertilității femeii prin accelerarea ceasului ei biologic.

Cercetătorii din Danemarca au testat 833 de femei pentru a vedea ce efect au pastilele contraceptive asupra sistemului reproducător. Ei au găsit că acestea pot drena temporar rezerva ovariană a femeii, o măsură a capacității ovarului de a produce ovule capabile de fertilizare.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Rezerva ovariană poate fi determinată folosind o combinație de doua metode care indică numărul de ovule rămase în „rezervorul” unei femei: analiza nivelului hormonului anti-Mullerian (AMH), respectiv numărarea foliculilor antrali (AFC).

Studiul a arătat că ambele nivele ale AMH-ului și măsurătorile foliculilor s-au diminuat  la femeile care lua pilulele cu 19 și respectiv 16 procente, reducând astfel șansa lor de a concepe copiii.

Dr. Katherine Birch Peterson din spitalul universitar din Copenhaga, care a prezentat studiul Societății Europene de Reproducere Umană și Embriologie, a spus că “pilula poate masca o severă diminuare a rezervei ovariene… și asta e important de recunoscut”.

Cercetarea a arătat, de asemenea, că femeile ce utilizează contraceptive au ovarele cu 29 -52% mai mici decât cele care nu utilizează.

Deși cercetătorii cred că efectele negative datorate folosirii pilulei pot fi doar temporare, au adăugat că sunt necesare cercetări suplimentare.

“Nu credem că anticoncepționalele duc la modificări permanente ale ovarelor, dar încă avem nevoie să știm mai mult despre faza de recuperare, după ce femeia încetează să mă ia pilula.” a spus Dr. Birch Peterson.

Dr. Birch Peterson susține că femeile ar trebui să aștepte trei luni după folosirea contraceptivelor pentru a fi testată în mod mai precis fertilitatea.

Traducere: Viorela Marcu

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait.

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button