contraceptie

SUA. Cum au salvat atacurile 9/11 pastila abortivă, care a ucis apoi 4 milioane de copii americani

de Nancy Flanders, Live Action
Traducere de Redacția Stiripentruviata.ro

In 2017, Institutul Guttmacher, fosta ramură de cercetare a organizației Planned Parenthood, raporta că 40% din avorturi erau chimice (medicamentoase), adică prin utilizarea pastilei abortive.

S-au împlinit 20 de ani de la aprobarea pilulei abortive în Statele Unite. De atunci și până azi, aceasta a ucis 3,7 milioane de copii americani și 24 de femei însărcinate care au apelat la ea. Sunt datele Agenției Americane pentru Alimente și Medicamente (FDA), instituția care a aprobat punerea pastilei pe piață.

În continuare, pastila pentru avortul medicamentos, sau chimic, este prezentată ca un produs sigur, în timp ce stadiul de dezvoltare intrauterină a copilului în primul trimestru de sarcină este mistificat.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cum funcționează

Pastila abortivă se referă de fapt la două pastile, care conțin substanțe diferite: mifepriston și misoprostol. Mifepristonul blochează acțiunea hormonului natural de graviditate progesteron, care îngroașă mucoasa uterină și contribuie la hrănirea copilului și alimentarea lui cu sânge. Fără progesteron, copilul nu se mai poate hrăni.

Misoprostolul, administrat după  24 de ore după mifepriston, produce contracții, făcând femeia să elimine copilul mort. Administrarea acestor pastile a fost aprobată de Agenția Americană pentru Alimente și Medicamente pentru utilizare în primele 10 săptămâni de sarcină.

Bine de știut despre dezvoltarea intrauterină a copilului

Începând din a 16-a zi după concepție, inima copilului începe să bată. Înainte de patru săptămâni de sarcină, devin vizibili „mugurii” din care i se vor dezvolta brațele și picioarele. Prin a șasea săptămână se înregistrează activitate cerebrală, iar la șapte săptămâni sunt formate cele patru camere ale inimii.

La nouă săptămâni are foliculi piloși (pentru păr) și este format locul peste care va crește unghia. Această făptură umană este o persoană unică. Nu are nevoie decât de timp pentru a se dezvolta. Dar industria avortului le spune femeilor că, în aceste stadii, copilul lor este doar „un ghem de celule”, un „produs de concepție” care poate fi eliminat ușor.

Cum a fost aprobată și cine sunt sponsorii ei

Organizația Live Action a făcut un documentar video, „The True Story Behind the Abortion Pill” („Adevărul din spatele pastile abortive”), în care dezvăluie detaliat legătura dintre fabricantul substanței Zyklon B — gazul folosit pentru a ucide victimele Holocaustului — și Roussel Uclaf, fabricantul inițial din Franța al pastilei abortive.

În 1994, la un an după ce Președintele de atunci al SUA, Bill Clinton, a semnat un ordin executiv care permitea comercializarea pastilei în SUA, Uclaf a cedat către Consiliul pentru Populație drepturile de comercializare și distribuție a pastilei abortive în SUA. Consiliul pentru Populație este o organizație fondată pe principii eugeniste, care realizase teste clinice cu pastila abortivă în anii 1994-5. Compania a fost de acord să fabrice pastila abortivă și astfel a fost creată o firmă.

Fabricarea pastilei abortive a fost atât de învăluită în secret, încât până și FDA a refuzat să dezvăluie numele sau locația fabricantului, dar până la urmă s-a aflat că era vorba despre Danco Laboratories. 

Printre investitori se numărau fundațiile David and Lucile Packard, Open Society (George Soros), Buffett  (Warren Buffett) și Kaiser Family.

Locațiile și numele fabricilor sunt încă necunoscute. Totuși, în anul 2000, s-a aflat că una din ele este Hua Lian, a fabrică de medicamente a Partidului Comunist Chinez care nu avea antecedente prea bune în termeni de siguranța medicamentului.

După aprobare, industria avortului a cerut eliminarea standardelor de siguranță

FDA a aprobat însă pastila abortivă în septembrie 2000, cu promisiunea de a reduce „riscurile grave pentru paciente” asociate cu utilizarea substanței Mifeprex (mifepriston).

Aceasta urma să fie distribuită în regim special REMS – Risk Evaluation and Mitigation Strategy („evaluarea riscurilor și strategie de reducere a acestora”).

În realitate, FDA stabilise că

„distribuirea medicamentului în contexte mai largi, de tipul farmaciilor cu amănuntul ar putea expune pacientele la riscuri suplimentare și inutile”.

La 1 septembrie 2001, o femeie din Canada a murit după ce a luat pastila, iar știrea despre moartea ei a devenit publică în 10 septembrie. În ziua următoare au avut loc atacurile de la New York („9/11”).

Beverly Winikoff, fondatoarea Gynuity Health Projects, entitate care a sponsorizat teste clinice cu pastila abortivă inclusiv asupra unor fetițe de 10 ani, a spus că atacurile din 11 septembrie 2001 au salvat pastila abortivă:

„Îmi amintesc prima zi în care am aflat despre un deces [din cauza pastilei abortive – n.ed.]… Era în 10 septembrie 2001… Și aceasta [tragicele atacuri din 11 Septembrie: „9/11” – n.ed.]  a salvat mifepristonul. Iar aceasta a fost fundamental, a fost un fel de: „Doamne, ce se întâmplă? Și „va fi vreo problemă”?… Cei de la Planned Parenthood erau foarte îngrijorați și se gândeau să o elimine din clinicile lor [pastila abortivă – n.ed.]. Iar aceasta după ce fusese deja recepționată în acte.”

Dar moartea femeii a fost acoperită de avalanșa de știri care au urmat. Industria avortului a oftat ușurată că cel mai teribil atac terorist din istorie îngropase adevărul despre efectele catastrofale ale pastile abortive.

Azi, industria avortului face lobby pentru vânzarea mifepristonului în farmacii fără rețetă, astfel încât femeile să-și poată administra singure pastila acasă. Deocamdată, în timpul pandemiei de  COVID-19, a fost permis acest lucru.

Așadar, care este adevărul? Este pastila abortivă atât de periculoasă, încât necesită un protocol de siguranță în administrare (REMS), sau este suficient de sigură, încât să poată fi vândută ca un simplu paracetamol?

Nu trebuie decât să ne uităm la Mare Britanie, care a aprobat utilizarea substanței acasă începând din martie, din cauza pandemiei de COVID-19. Acest protocol nesupervizat a produs deja decesul a două femei și nașterea prematură și decesul unui copil a cărui mamă a luat pastila abortivă, deși sarcina ei era în termen de 28 de săptămâni, ceea ce a fost cu 18 săptămâni mai mult decât termenul maxim pentru care a fost aprobată.

Industria avortului: E mai sigură ca paracetamolul. Studiile: De 4 ori mai periculoasă ca avortul chirurgical

În ciuda pericolelor evidente, industria avortului insistă că pastila abortivă este suficient de sigură pentru a fi administrată acasă și fără nicio supraveghere.

Fosta președintă și CEO a organizației Planned Parenthood, Cecile Richards, a pretins în mod fals că pastila abortivă ar fi „mai sigură decât paracetamolul”. În realitate, studiile arată că pastila abortivă este de patru ori mai periculoasă pentru femei decât avortul chirurgical.

Un studiu din 2015 a urmărit rata complicațiilor la femeile din California care au făcut avorturi decontate din bani publici prin programul Medicaid în perioada 2009-2010. Rata complicațiilor era de 5,2% la femeile care apelau la avortul chimic, luând această pastilă, față de 1,3% la femeile care făceau avort chirurgical. De asemenea, rata complicațiilor majore era la pastila abortivă de .31% față de .16% la avortul chirurgical.

Multe femei au mărturii demne de filmele de groază, calificând, ulterior, recurgerea la această pastilă dreptul „un act de auto-violență” care se manifestă prin „contracții, vărsături, hemoragie, plâns, diaree” și care le „traumatizează” profund.

O femeie care a luat pastila a fost atât de traumatizată, încât nu a mai putut continua facultatea. Femeile povestesc cum „gâlgâia” sângele într-un ritm în care „nu putea fi absorbit de nimic”, în timp ce „baia arăta ca scena unei crime”.

Femeile au mai povestit că au făcut „convulsii, febră și frisoane” care le-au lăsat întinse pe podea „eliminând fluide despre care nici nu știau că există în corp”.

„Am crezut că voi muri” a spus o femeie. „Nu putea fi ceva normal. Cei de la Planned Parenthood nu suflaseră o vorbă că așa ceva se putea întâmpla… M-am hotărât să-i sun a doua zi la prima oră… dacă mai trăiam până atunci”, a spus una dintre acestea.

Chiar dacă industria avortului și suporterii ei bogați știu că pilula abortivă este periculoasă pentru femei, aceasta nu îi oprește să facă un profit gras de pe urma ei, de aproape 200 milioane de dolari anual, ceea ce reprezintă dublu față de estimările inițiale.

Costurile de fabricare sunt de cel mult 90 de dolari, în timp ce pastila este vândută cu cel puțin 400 de dolari, cost în care intră și serviciile de supraveghere și consiliere medicală – acolo unde există.

Adevărul a rămas ascuns timp de 20 de ani. Iar acum industria avortului presează pentru a obține „de-medicalizarea” pastilei abortive. Dacă aceasta se va întâmpla, poveștile de groază se vor înmulți. La fel și decesele.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button