avort

Students for Life of America: Proiectul Planned Parenthood

Începând de pe 15 aprilie 2013, membrii organizației studențești Students for Life of America au efectuat timp de două săptămâni, cu ajutorul unui autobuz, un tur de expunere a activității Planned Parenthood în campusurile universitare. Prin intermediul acestui proiect, studenții au fost informați cu privire la adevăratele intenții ale organizației Planned Parenthood (cel mai mare furnizor de avorturi din SUA).
Turul a început de la Universitatea din Cincinnati, unde un număr 915 cruci cu emblema Planned Parenthood au fost expuse, ele reprezentând cele 915 vieți nevinovate răpuse zilnic de mâinile membrilor acestei organizații de măcelari de oameni. Studenții adepți ai mișcării pentru viață au mers în fiecare campus, pentru a discuta pe tema acestei acțiuni și pentru a oferi informații în legătură cu planurile ascunse pe care asociația Planned Parenthood le are cu fiecare student. Programul turului a fost următorul:
15 aprilie – Universitatea din Cincinnati
16 aprilie – Universitatea Franciscană din Steubenville
17 aprilie – Universitatea Seton Hall
18 aprilie – Universitatea Americană
22 aprilie – Universitatea “Chapel Hill” din Carolina de Nord
23 aprilie – Universitatea Clemson
24 aprilie – Universitatea din Alabama – Birmingham
25 aprilie – Universitatea Tulane

   Ce ți-a pregătit Planned Parenthood în mod special?

 

Planul A: furnizarea de mijloace contraceptive ineficiente și de proastă calitate.
Argument: În numărul din luna februarie (2005) a revistei “Consumer Reports”, Uniunea Consumatorilor, o asociație non-profit, a catalogat două dintre mărcile de prezervative promovate de asociația “Planned Parenthood”, ca fiind cele mai slabe calitativ dintre toate mărcile pe care le-au testat.
Planul B: Încurajarea (susținerea) tratamentului hormonal zilnic.
Asociația “Planned Parenthood” le încurajează pe tinerele femei să înceapă administrarea zilnică a contraceptivelor orale, și combat temerile acestora cu privire la efectele secundare ale pastilelor susținând că pastilele contraceptive de generație nouă sunt mult mai sigure decât vechile variante, întrucât acestea conțin acum o doză mult mai redusă de hormoni, cu toate că efectele secundare, precum moartea, se mențin și în cazul contraceptivelor orale de nouă generație. În cazul în care acestea nu și-ar face efectul scontat, tot membrii asociației Planned Parenthood sunt cei care vin cu soluția salvatoare, și anume o doză și mai mare din aceiași hormoni (“pilula de a doua zi”, care provoacă avort), susținând că este absolut sigură și sperând că nu vei observa faptul că își contrazic propriile afirmații.
 
Planul C: furnizarea de servicii de consiliere de proastă calitate și informații greșite.
Dacă nici prezervativele și nici contraceptivele orale nu-și fac treaba iar sarcina se instalează, atunci tot Planned Parenthood vine în “ajutor”, oferind servicii de “consiliere privind alegerea”, pentru a te ajuta să iei decizia de a face avort. Cu toate acestea, zeci de foști angajați au dat în vileag metodele total lipsite de scrupule, utilizate în cadrul acestor servicii de “consiliere”, recunoscând faptul că acestea erau folosite în mod special pentru a le convinge pe femei să aleagă calea avortului (de pe urma căruia asociația beneficia în mod direct), în loc de a opta pentru adopție sau pentru păstrarea copilului (lucru pentru care asociația NU este plătită). În anul 2011, Planned Parenthood a raportat un număr de 145 de avorturi la fiecare opțiune pentru adopție, instaurând regula ca fiecare filială a asociației să aibă același target.
Planul $$$: Bani, bani, bani!
Conform datelor furnizate de institutul Guttmacher (institut de cercetare pus în slujba măcelarilor din cadrul Planned Parenthood), costul mediu al unui avort se ridică la suma de 451 de dolari, ceea ce înseamnă un venit de peste 150 de milioane de dolari pentru organizația Planned Parenthood, venit obținut în urma atingerii cifrei de 333.965 de avorturi efectuate în anul 2011. 

Timp de ani de zile, toți membrii asociației au furnizat și promovat informații false cu privire la serviciile pe care le oferă (susținând în mod mincinos faptul că oferă servicii de mamografie etc.) și afirmând că ei fac lucruri “minunate și unice” – pentru a încerca să convingă politicienii să le ofere suma de 542 de milioane de dolari din taxele și impozitele colectate la bugetul de stat (asta doar pentru anul fiscal 2011 – 2012). 

Cu toate acestea, tot ceea ce această asociație vinde și oferă (cu excepția avortului) poate fi găsit în cadrul unei rețele naționale de sănătate ce numără 8000 de Centre Comunitare de Îngrijire a Sănătății, finanțate de la buget, la prețuri mult mai mici. Aceste centre oferă servicii de testare și tratament pentru bolile cu transmitere sexuală, teste de sarcină precum și controale ginecologice de rutină.

Cum poți obține cu adevărat ajutor
Există peste 3000 de centre non-profit, specializate în acordarea ajutorului și asistenței în caz de sarcină, pe tot cuprinsul Americii, care oferă gratuit teste de sarcină, consiliere confidențială (privată), ecografii gratuite, cursuri pentru părinți și sprijin material pentru mamele tinere și pentru cupluri.
 
Ce oferă organizația Planned Parenthood (cel mai mare furnizor de avorturi, conform statisticilor):
·        44% din avorturi sunt făcute de femei cu vârsta cuprinsă între 18 – 24 de ani
·        59% dintre femeile cu vârsta cuprinsă între 18 – 24 de ani nu știufaptul că Planned Parenthood efectuează avorturi
·        80% din locațiile asociatiiei Planned Parenthood sunt plasate la o distanță de mai puțin de 8 km de campusul unui liceu sau al unei universități.
·        92% din serviciile pe care asociația Planned Parenthood le oferea cu privire la o sarcină constau în avorturi (în anul 2011).
·        915 avorturi sunt efectuate de către această asociație în fiecare zi.
·        333.964 de avorturi au fost efectuate în centrele asociației Planned Parenthood – cel mai mare număr dintr-un singur an (în anul 2011), mult mai mult decât orice alt furnizor de servicii medicale.
·        150 milioane de dolari reprezintă suma de bani pe care asociația Planned Parenthood a obținut-o în urma efectuării de avorturi, în anul 2011
·        542 milioane de dolari reprezintă suma totală de la bugetul de stat pe care asociația a primit-o în anul fiscal 2011-2012.
 
Asociația “Planned Parenthood” și doctorul Kermit Gosnell
Având în vedere procesul intentat în Philadelphia criminalului în serie întruchipat de doctorul Kermit Gosnell (cel ce a ucis nenumărați copii care supraviețuiseră avorturilor realizate de el), “Proiectul Planned Parenthood” are o cu atât mai mare importanță. Crimele odioase ale doctorului Gosnell nu reprezintă un simplu incident izolat. Organizația Planned Parenthood care se laudă ca fiind un loc curat, sigur și prietenos pentru femei, se ocupă cu același tip de practici criminale:

·       în prima săptămână a lunii aprilie, 2013, unul din sediile asociației de pe teritoriul orașului Delaware, a trebuit să-și înceteze activitatea de efectuare a avorturilor, după ce 5 femei au ajuns la camera de gardă în urma condițiilor precare de igienă în care se efectuau intervențiile, condiții similare celor în care doctorul Gosnell își desfășura activitatea. Una din asistentele medicale din sala de operație a declarat că pacientele nu erau nici spălate, nici curățate, prezentând scurgeri masive de sânge. De asemenea a declarat că pacientele erau în mare pericol de a se îmbolnăvi de hepatită sau chiar de a fi infectate cu virusul HIV.

·       La sfârșitul lunii martie, 2013, un reprezentant oficial al asociației a declarat că este normal ca un copil scos viu din pântec în timpul unui avort să fie ucis ulterior, afirmând următoarele: “Considerăm că orice decizie trebuie să fie lăsată la latitudinea femeii, a familiei acesteia și a medicului curant”. Gosnell ucidea în mod obișnuit copiii scoși vii din pântec în urma avortului – adeseori prin tăierea șirei spinării. Iată tipul de decizie pe care această asociație îi încurajează pe medicii precum Gosnell să o ia.

·       În anul 2008, o asistentă medicală ce lucra în cadrul filialei din New Jersey a organizației Planned Parenthood a relatat președintelui asociației Students for Life of America, Kristan Hawkins, faptul că, la un avort făcut la 22 de săptămâni (mai mult de 6 luni), copilul poate să supraviețuiască și să se nască viu: “Se întâmplă, atunci când copilul rămâne în viață… dar neavând suficientă forță pentru a supraviețui în cele din urmă este lăsat pur și simplu să moară”. Iată încă o dovadă a faptului că Planned Parenthood cunoaște și sprijină avorturile rezultate din copii care au fost scoși vii din pântec, dar apoi au fost lăsați să moară, așa cum se întâmpla în clinica doctorului Gosnell.
 

Traducere și prelucrare de Diana Orzan

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button