avortfamilievalorile familiei

Emanuel Buta despre Kayleigh McEnany, noul purtător de cuvânt de la Casa Albă, SUA

de Emanuel Buta, Facebook

Când a anunțat, în anul 2018, că este însărcinată, oamenii din jurul ei au „încurajat-o” spunându-i că prin aceasta i se va încheia cariera. Așa cum se întâmplă foarte des să fie întrebate fetele: „vrei familie, copii? Gata, ia-ți adio de la carieră.”

Dacă o femeie vrea să fie și mamă, dar să aibă și carieră, cine o oprește? O firmă, un CEO, o ideologie? Nu cred, dacă ea își dorește aceste lucruri.

Kayleigh McEnany, noul purtător de cuvânt de la Casa Albă, la prima conferință de presă de vineri a adus-o la început și pe fetița sa. La una din întrebările celor din presă a menționat faptul că majoritatea timpului îl petrece în biroul oval și la aproape toate întâlnirile importante ale Președintelui Statelor Unite pentru a fi în temă cu deciziile și cu măsurile pe care acesta urmează să le implementeze. Îmi și imaginez acea fetiță adorabilă de 5 luni prin birourile de la Casa Albă, clădirea care găzduiește persoana cu cea mai puternică funcție și reprezintă cel mai puternic și dezvoltat stat din lume din aproape toate punctele de vedere.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Personal, m-am mirat când am văzut că această doamnă are doar 31 de ani și ocupă o funcție atât de importantă, mai ales într-un context ca cel de față. Am fost curios să aflu și unde a studiat până acum: la o academie catolică din SUA, politici internaționale la Universitatea din Washington, un an la Oxford, Facultatea de Drept la Universitatea din Miami, iar apoi s-a transferat la Facultatea de Drept a Universității Harvard pe care a absolvit-o în anul 2016.

A împiedicat-o familia să aibă o funcție precum cea de față? Nicidecum, ci dimpotrivă, mai mult a ajutat-o, așa după cum ea însăși mărturisește.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button