Marşul pentru ViaţăUncategorized

#sieusuntproviata: Campania Leapșa pentru viață. Hai și tu pe rețelele de socializare în Luna pentru viață 2022!

de Redacția Stiripentruviata.ro

Luna pentru viață 2022 a debutat, în data de 1 martie, cu o campanie online pe rețelele de socializare.

Utilizatorii pro-viață au postat clipuri video cu răspunsul lor la întrebarea „Ce ai face tu pentru a fi mai multă egalitate și echitate în privința mamelor și a copiilor?”, dar și fotografii cu semnul inimii.

Campania se găsește pe rețelele folosind hashtag-urile #sieusuntproviata, #mpv2022 și #egalitateechitatesprijin.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Invitatul campaniei a fost Părintele Constantin Necula, care a startul pe pagina de Facebook a Marșului pentru viață România și Republica Moldova:

S-a alătura, din 2 martie, și scriitoarea Ioana Revnic, inițiatoarea și coordonatoarea proiectului „Spune-mi o poveste pentru suflet”:

Au fost în campanie și participări în familie – familie numeroasă:

Alții au participat la campanie din Vama Siret, unde sunt sprijinite mamele cu copii care se refugiază din calea teribilului război din țara vecină:

Luna pentru viață 2022 continuă cu proiecții online de filme pro-viață, atelierele de citit povești pro-viață „Spune-mi o poveste pentru suflet” și demararea Campaniei naționale caritabile „Sprijin pentru centre – sprijin pentru viață”.

Sâmbătă, 5 martie, a fost Ziua Națională a Prăjiturilor Pro-Viață, care se găsește pe rețelele de socializare la hashtagul #prajituriproviata. Duminică, prăjiturile realizate au fost oferite la Târguri caritabile de prăjituri pro-viață, în schimbul donațiilor pentru susținerea femeilor în criză de sarcină.


Marți, 8 martie, voluntarii pro-viață din întreaga țară vor oferi „Flori pentru mămici”. Activitățile vor avea loc la maternități sau centre sociale maternale. Florile vor fi însoțite de mesajul: „Mamă, îți mulțumesc că m-ai născut!”

Tot marți va avea loc Campanie online „Mamă, îți mulțumesc că m-ai născut!” Participanții sunt invitați să-și posteze la fotografia de profil pancarta cu anul în care s-au născut și mesajul „Mamă, îți mulțumesc că m-ai născut”. Pancartele pot fi descărcate de la acest link: http://www.marsulpentruviata.ro/resurse/pancarte/.


Sâmbătă, 12 martie, Asociația pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiilor organizează Caravana „Sprijin pentru femei însărcinate și mame”. Voluntarii vor ajunge cu ajutoare la Șoimești, com. Ceptura, jude. Prahova.

Ajutorul oferit are trei componente: donații materiale, educație despre sarcină și un mod de viață sănătos și consiliere psihologică pentru femei însărcinate și mame (grupuri de suport și consiliere individuală).

Puteți ajuta cu:
– donații (alimente, rechizite, dulciuri, produse pentru mamă și copil).
– pregătirea pachetelor în ziua de vineri, 11 martie;
– transport în ziua de 12 martie;
– voluntariat specializat, dacă ești psiholog sau asistent social.
Contact: caravanapentrumame@centrulsfantaelena.ro.

Alte activități care se pot face în Luna pentru viață 2022

Atelier online de bannere pro-viață pentru adolescenți. Tinerii pot învăța cum să editeze într-un mod simplu bannere cu mesaje pro-viață pe care le pot distribui mai departe pe rețelele de socializare.

Ziua Națională a Tricourilor Pro-viață – adolescenții și tinerii sunt invitați să printeze sau să picteze un tricou cu un mesaj pro-viață, să se fotografieze cu tricoul și să posteze fotografia pe rețelele de socializare împreună cu hash-tag-ul #tricouproviata.

Atelier de pancarte pro-viață pentru adolescenți. Liceeni și studenții își vor desena propria pancartă pro-viață pe care o pot purta la Marșul pentru viață din localitatea lor sau pe care o pot fotografia și distribui pe rețelele de socializare împreună cu hash-tag-ul #pancartaproviata.

Conferință cu un invitat pro-viață. Pot fi invitați actualii sau foștii președinți ai unor asociații pro-viață, medici ginecologi, asistenți sociali sau preoți pro-viață, dar și alți lideri pro-viață ce activează în diferite domenii.

Crosul pentru viață – eveniment caritabil organizat cu scopul de a promova viața prin alergare. Crosul pentru viață include Crosul familiei (3 km) și Crosul copiilor.

Plantează un copac în memoria celor care nu au avut șansa să se nască. Copiii, tinerii și adulții de toate vârstele pot planta câte un copac în memoria victimelor avortului din localitatea din care ei provin.

Drumeție pentru viață organizată cu adolescenții și tinerii care s-au implicat în organizarea Lunii pentru viață, cu scopul de a întări legătura creată între aceștia și de a pune bazele unei echipe ce va organiza activități pro-viață pe tot parcursul anului.




Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button