Marşul pentru Viaţă

Marșuri pentru viață în patru localități din județul Sălaj

de Redacția Stiripentruviata.ro

Luna pentru viață s-a desfășurat în 11 localități din Episcopia Sălajului. În patru din acestea au avut loc Marșuri pentru viață.

La Jibou și Cehu Silvaniei, credincioși din toate denominațiile creștine au participat sâmbătă, 24 martie, alături de reprezentanți ai administrației locale, la Marșul pentru viață.

La Șimleul Silvaniei, marșul a avut loc vineri, 29 martie, implicând clerici, oameni de cultură, oficialități locale, elevi și cadre didactice de la școlile și liceele din localitate.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Activitățile pro-viață din eparhie s-au încheiat sâmbătă, 30 martie, cu Marșul  pentru viață de la Zalău, la care au participat peste 2000 de persoane: reprezentanți ai autorităților locale și centrale, preoți, profesori și credincioși.

Pancartă la Marșul pentru viață 2024 de la Șimleul Silvaniei, jud. Sălaj. Foto: Parohia Șimleul Silvaniei

O activitate deosebită din Luna pentru viață la Zalău a fost Conferința „Viața și Viața Veșnică – Dialog între Teologie și Medicină”, organizată asociația eparhială Filantropia Porolissum, la care au participat Episcopul Petroniu al Sălajului și alte peste 400 de persoane.

Marșul pentru viață 2024 de la Șimleul Silvaniei, jud. Sălaj. Foto: Parohia Șimleul Silvaniei

Luna pentru viață se desfășoară anual în martie, cu scopul de a promova importanța protejării vieții umane începând de la concepție și necesitatea de a sprijini mamele în criză de sarcină. Punctul culminant al seriei de manifestări este Marșul pentru viață.

Marșul pentru viață 2024 de la Jibou, jud. Sălaj. Foto: Episcopia Sălajului


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button