Marşul pentru Viaţă

FOTO: Marșul pentru viață 2022 de la Oradea

de Redacția Stiripentruviata.ro

Marșul pentru viață 2022 de la Oradea a reunit toate comunitățile confesionale din județul Bihor. Sute de bihoreni de diferite etnii și confesiuni au participat sâmbătă la eveniment. În discursul rostit înainte de marș, Episcopul Ortodox al Oradiei a explicat de ce creștinii sunt pro-viață: „Ca să fim în veșnicie împreună cu Dumnezeu, Care ne-a chemat la viață”.

Evenimentul a început în Piața Unirii din oraș cu discursurile liderilor religioși, urmate de câteva mărturii ale unor mame care au trecut printr-o criză de sarcină.

Au participat clerici, elevi și cadre didactice de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din localitate, studenți și profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă  „Episcop Dr. Vasile Coman” din Oradea, membri ai Asociației Părinți pentru Ora de Religie – filiala Bihor, doamne din cadrul Asociației Femeilor Ortodoxe Române din Episcopia Oradiei, membri ASCOR Oradea și dreptcredincioși ai Bisericii strămoșești din județul Bihor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Pe scena din Piața Unirii au vorbit Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Ortodox Român al Oradiei, Excelența Sa László Böcskei, Episcopul Romano-Catolic de Oradea, Preasfințitul Părinte Virgil, Episcopul Greco-Catolic de Oradea, domnul Liviu Apolzan, Președintele Comunității Penticostale din Oradea, domnul Paul Negruț, rectorul Universității baptiste „Emanuel” din Oradea, iar din partea Eparhiei Reformate de pe lângă Piatra Craiului a rostit un cuvânt Doamna Vincze Judith.

„Ca să fim în veșnicie împreună cu Dumnezeu, Care ne-a chemat la viață, este foarte important să respectăm viața. Atât viața proprie și darurile pe care Dumnezeu le dă din abundență fiecăruia dintre noi, cât mai cu seamă viața semenilor noștri”, a spus Episcopul Sofronie în discursul său.

Preasfinția Sa a sugerat că trebuie să vedem în copilul nenăscut pe aproapele creat după Chipul lui Dumnezeu.

Discursurile și mărturiile au fost presărate cu momente artistice. Unul dintre ele a fost susținut de un cor format din elevi și studenți teologi ortodocși și dirijat de Arhid. Ștefan Lakatos.

În încheierea programului din Piața Unirii, Daniel Burtic, directorul Radio „Vocea Evangheliei” Oradea, moderatorul manifestării, i-a invitat pe participanți să străbată împreună traseul Str. General Traian Moşoiu – Str. Piaţa 1 Decembrie – Catedrala Ortodoxă „Învierea Domnului” – Bd. General Gheorghe Magheru – Calea Republicii – Biserica Romano-Catolică „Pogorârea Sfântului Spirit”.

FOTO: Marșul pentru viață 2022 de la Oradea


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button