dizabilităţisindrom Down

Scrisoarea emoționantă a unui tată către fiica lui cu sindrom Down, cu ocazia căsătoriei acesteia

de Redacția Stiripentruviata.ro

Paul si Kerry Daugherty au avut mereu credința că la un moment dat va sosi și acea zi specială. Și a venit. Fiica lor, Jillian s-a căsătorit. Mirii au amândoi sindrom Down. Cu această ocazie specială, tatăl lui Jillian i-a scris acesteia o scrisoare emoționantă care a adus multe lacrimi pe obrajii celor care au citit-o.

160 de invitați au auzit-o pe Jillian, în vârstă de 25 de ani, spunându-i “Da” logodnicului ei, Ryan Mavriplis, în data de 27 iunie. Tatăl miresei, un jurnalist sportiv care a scris și o carte despre creșterea lui Jillian, și-a pregătit penița și a postat o scrisoare minunată pe site-ul TheMighty.com, pentru a reda speranța tuturor părinților care au copii cu sindrom Down. Câteva pasaje captivante:

Dragă Jillian,

Te afli la etaj acum, finalizând ultimele pregătiri împreună cu mama ta și cu domnișoarele de onoare. Părul îți este strâns perfect deasupra gâtului delicat. Rochia împodobită – “bijuteria mea”, așa cum ai numit-o tu – atrage fiecare rază a soarelui târziu de după-amiază ce pătrunde prin fereastră . Machiajul desăvârșește oarecum o frumusețe ce a devenit evidentă  treptat, începând cu ziua în care te-ai născut. Zâmbetul tău este înflorit și veșnic. Stau afară, sub fereastră și privesc în sus. Pentru astfel de momente trăim noi, când speranța și visele se intersectează într-un loc feeric în timp. Când tot ceea ce ne imaginăm vreodată devine realitate și presupune o seninătate perfectă. Fericirea există. Știu acest lucru acum, când stau sub fereastră. 

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Paul Doherty povestește în continuare că singurul lucru care nu depindea de el și de soția lui era ca alți copii să o îndrăgească pe Jillian. Dar de acest lucru a avut Jillian singură grijă – chiar mult mai bine decât speraseră părintii. Ziua căsătoriei a fost încununarea visului de-o viată al părinților ei.

Noi toți ne dorim aceleași lucruri pentru copiii noștri. Sănătatea, fericirea, forța de a porni în viată și de a te bucura de ea nu sunt privilegiile copiilor normali. Să tinzi către acestea este dreptul din naștere al fiecărui copil. Mi-am făcut griji pentru dorințele tale, Jillian, dar nu era nevoie… Mai ții minte, Jills, când ți-au spus câte nu te vei putea realiza niciodată? Să mergi pe o bicicletă cu două roți sau să faci sport. Să mergi la facultate. Sau să te căsătorești vreodată. Și uită-te la tine acum!

Ți-aș spune să-ți încredințezi întreaga inimă lui Ryan. Dar asta-i mai degrabă de la sine înțeles. Ți-aș spune că trebuie să fii iubitoare și tandră cu el. Dar tu ești deja așa cu toți cei pe care îi cunoști. Ți-aș dori o viață plină de prietenie și respect reciproc, dar voi vă cunoașteți deja de 10 ani și prietenia și respectul sunt deja prezente… Te văd acum. Pregătirile sunt gata, ușa se deschide larg. Fetița mea, toată în alb, trece pragul unui alt vis cucerit. Sunt fără suflare, transfigurat cu totul în acel moment. “Ești frumoasă”, este tot ceea ce pot spune. Jillian îmi mulțumește. “Voi rămâne mereu fetița ta”, spune ea atunci. “Așa este”, îi spun. “E timpul să mergem, mai avem de făcut o mică plimbare”.

După ceremonie, mirii au plecat în voiaj de nuntăla Hilton Head Island în statul South Carolina. Din grijă pentru ei, părinții le-au rămas în apropiere, dar îndeajuns de departe pentru ca proaspeții căsătoriți să decidă singuri când doresc să-i vadă.

Sursa: Hln.be
Traducerea: Oana Dăscălescu


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button