dizabilităţi

Un tulcean imobilizat în scaunul cu rotile, premiat de Comisia Europeană pentru un proiect turistic dedicat persoanelor cu dizabilități

În decembrie 2017, proiectul unui tulcean, Marian Ilie a  primit din partea Reprezentanţei Comisiei Europene în România premiul I la Secţiunea „Schuman-ul european în Poiana lui Iocan!” – secţiune dedicată proiectelor din mediul rural, agriculturii şi pescuitului.

Povestea lui Marian Ilie este una mai specială. În 2002, acest absolvent de teologie, acum în vârstă de 37 de ani, a avut un accident care i-a schimbat viața pentru totdeauna.  De atunci este imobilizat în scaunul cu rotile. Dar aceasta nu l-a împiedicat să trăiască o viață împlinită și să le aducă bucurie și speranță și celor din jur.

Astfel, în 2012, el a depus un proiect în valoare de 116.000 de euro din care 15% din surse proprii, iar restul din fonduri europene, cu scopul de a construi, în comuna Luncaviţa – Valea Fagilor, judeţul Tulcea, prima pensiune agroturistică din România dedicată persoanelor cu dizabilități.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Proiectul a fost finalizat în 2016. Construcția are un singur nivel cu trei camere, o bucătărie, o sufragerie și două băi, totul adaptat pentru persoanele cu dizabilități. Nu există nici o scară la interior. Mihai organizează aici și activități culturale, programe de cunoaștere a tradițiilor locale și drumeții.

Sursa: Adevărul


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button