dizabilităţi

La Festivalul Internațional al Tinereții, Științei și Sportului de la Iaşi, concurenţii au alergat de mână cu o persoană sedentară sau cu dizabilități

În acest final de an, între 24 şi 26 noiembrie 2017, a avut loc la Iași cel mai important festival dedicat științei sportului, FITSPORT – Festivalul Internațional al Tinereții, Științei și Sportului, eveniment organizat de Fundația ALTIUS Academy în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și cu Facultatea de Educație Fizică și Sport, din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Prima zi FITSPORT, dedicată activității științifice, a fost deschisă cu o serie de alocuțiuni susținute de reprezentanți ai Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, Universității Yuryi Fedkovici din Cernăuți, Ucraina, Universității de Stat de Educație Fizică și Sport din Republica Moldova, Universita degli Studi di Roma Foro Italico, Italia, Universității Vasile Alecsandri, Bacău și ai  Primăriei Municipiului Iași.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Partea a doua a zilei științifie s-a materializat în susțineri în plen ale temelor de cercetare, centrate pe subiectele tematicii festivalului. Dezbaterile au avut impactul scontat în rândul tinerilor participanți, fiecare workshop fiind moderat cu profesionalism și câte 50 de tineri fiind prezenți la fiecare atelier de lucru (20 din orașe transfrontaliere, 10 de la Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău și 150 de la centrele universitare din Iași).

În cea de-a doua zi FITSPORT, dedicată activităților sportive, au fost organizate o serie de activități specifice:

  • Campionat de fotbal pe terenul Facultății de Educație Fizică și Sport din Iași, participarea fiind punctată de 8 echipe înscrise, dintre care una reprezentând Penitenciarul Iași (echipă formată din 8 deținuți).
  • Crosul Tinereții a avut loc la Stadionul Emil Alexandrescu. Între tinerii înscriși la Festival au fost și 10 persoane cu disabilități. Obiectivul sportului de loisir a fost îndeplinit pentru că acest cros a fost diferit: fiecare concurent a trebuit să alerge de mână cu o persoană sedentară sau cu una cu dizabilități: au participat peste 100 de tineri, 10 persoane cu disabilități și peste 20 de persoane sedentare.
  • Flashmobul s-a derulat în Parcul Copou și la Stadionul Emil Alexandrescu, ca acțiune de pregătire a organismului pentru efort, dar și ca parte de încheiere a crosului.

În a treia zi FITSPORT, dedicată activităților de socializare, au fost organizate Turul orașului Iași, cu ghizi din rândul voluntarilor, și Cursa Comorilor: prin intermediul Hărții Orașului Iași, pusă la dispoziție de Primăria Iași, tinerii din alte orașe, din alte țări, au descoperit monumentele, obiectivele turistice ale orașului Iași prin exerciții și jocuri dinamice.

Implicarea tinerilor și a populației Iașului s-a ridicat la nivelul așteptărilor, atingând, progresiv, numărul celor 400 de ieșeni ce trebuiau activați prin intermediul acestui festival.

Festivalul Internațional al Tinereții, Științei și Sportului – FITSPORT este un proiect finanțat de Primăria Municipiului Iași. Pentru mai multe detalii despre importanța și programul evenimentului puteți vizita pagina de Facebook Fit Sport 2017.

Date de contact:
Conf. univ. dr. Beatrice ABALAȘEI
Manager proiect
Tel: 0745350332
Email: beatrice.abalasei@uaic.ro
www.facebook.com/Fitsport-2017-1411609112255363


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button