Marxism cultural

Să revendicăm curcubeul ca simbol străvechi: al judecății pe care Dumnezeu o face păcatului, dar și al harului pe care El îl oferă omului

 

LifeSiteNews.com, 25 iulie 2017

Un creștin evanghelic atrage atenția că, deși a fost recent confiscat de un curent ideologic care îl prezintă ca simbol al „diversității”, curcubeul este la origine un simbol biblic: al judecății pe care Dumnezeu o face păcatului, dar și al harului pe care El îl oferă omului care este deschis spre primirea acestuia. Într-adevăr, adevărata diversitate nu se poate naște dintr-o „însoțire” a celor similari, ci poate apărea în mod autentic și firesc doar în sânul familiei naturale, unde este fundamentată pe complementaritatea bărbat-femeie.

Unul din simbolurile universal-umane a fost confiscat și trebuie revendicat, afirmă australianul Ken Ham, președinte și fondator al Muzeului Creației (Creation Museum) și al proiectului Ark Encounter din SUA. Acesta a scris de curând pe pagina sa de Twitter:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Creștinii trebuie să-și revendice din nou curcubeul, așa cum facem și noi @ArkEncounter – curcubeul este al lui Dumnezeu – El l-a desemnat ca dovadă a legământului Său cu omul după Potop.

Organizația creștinilor evanghelici din care Ham face parte a întemeiat la Petersburg, în statul american Kentucky, Creation Museum („Muzeul Creației”), care aspiră deopotrivă să fundamenteze științele naturii pe baze creaționiste și să evoce istoria lumii bazându-se pe narațiunea biblică.

Un proiect adiacent este parcul tematic educativ Ark Encounter, o reconstrucție exactă a Arcei lui Noe, singura ambarcațiune care a supraviețuit Potopului, fiind făcută după sfatul dat de Domnul lui Noe, cu dimensiunile de 155 de metri lungime, 26 metri lățime și 15,5 metri înălțime.

Despre curcubeu, care apare în narațiunea biblică despre Potop, Ken Ham a mai scris pe Twitter:

Ca și creștini, trebuie să revendicăm curcubeul drept ceea ce a fost dintotdeauna și să îi învățăm pe tinerii noștri adevărata lui semnificație.

În acest scop, replica în mărime naturală a arcei este luminată noaptea în culorile curcubeului, pentru a aminti semnificația acestuia în Biblie, de  chezășie a promisiunii făcute de Dumnezeu către Noe și către lume după Potop că nu va mai pierde lumea pentru răutatea și păcatul oamenilor.

Cele două locații se bucură de peste 10.000 de vizitatori pe zi, atrași de interactivitatea proiectelor și de diversitatea programelor educative desfășurate aici, pentru toate vârstele și gusturile: grădină zoologică, salturi cu tiroliana, observator astronomic, reconstituiri la scară ale Turnului Babel și Templului din Ierusalim și multe altele.

Ken Ham scria și în 2007 că, deși curcubeul a fost recent confiscat de cei care se mândresc cu păcatul, el este de fapt semnul judecății pe care Dumnezeu o face păcatului, dar și un semn al promisiunii Lui de a dărui, în locul judecății, harul – pentru cei care vor să îl primească, am adăuga noi.

Organizația confesională care patronează cele două demersuri muzeale a publicat și When You See a Rainbow, o carte pentru copii care le explică celor mici această simbolistică pe înțelesul lor.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

3 Comments

 1. Judecata a fost potopul. Curcubeul a fost legamantul initiat de Dumnezeu cu omul pentru a nu mai distruge lumea prin potop. Geneza 9: 8. Dumnezeu a mai vorbit lui Noe şi fiilor lui care erau cu el şi a zis:
  9 „Iată, Eu fac un legământ cu voi şi cu sămânţa voastră care va veni după voi;
  10 cu toate vieţuitoarele care sunt cu voi, atât păsările, cât şi vitele şi toate fiarele de pe pământ care sunt cu voi; cu toate cele care au ieşit din corabie şi cu orice alte dobitoace de pe pământ.
  11 Fac un legământ cu voi că nicio făptură nu va mai fi nimicită de apele potopului şi nu va mai veni potop ca să pustiască pământul.”
  12 Şi Dumnezeu a zis: „Iată semnul legământului pe care-l fac între Mine şi voi şi între toate vieţuitoarele care sunt cu voi, pentru toate neamurile de oameni în veci:
  13 curcubeul Meu, pe care l-am aşezat în nor, el va sluji ca semn al legământului dintre Mine şi pământ.
  14 Când voi strânge nori deasupra pământului, curcubeul se va arăta în nor;
  15 şi Eu Îmi voi aduce aminte de legământul dintre Mine şi voi şi dintre toate vieţuitoarele de orice trup; şi apele nu se vor mai face un potop, ca să nimicească orice făptură.
  16 Curcubeul va fi în nor; şi Eu Mă voi uita la el ca să-Mi aduc aminte de legământul cel veşnic dintre Dumnezeu şi toate vieţuitoarele de orice trup de pe pământ.”
  17 Şi Dumnezeu a zis lui Noe: „Acesta este semnul legământului pe care l-am făcut între Mine şi orice făptură de pe pământ.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button