dizabilităţifamilieMarxism culturalreligie

Episcopul Galaction: „Orice inițiativă cetățenească cu gânduri curate este o șansă de a înțelege adevărul și morala într-un sens comunitar”

Într-un mesaj transmis către Agenția de știri Basilica, ocazionat de discuțiile din ultima perioadă pe tema Referendumului, Episcopul Galaction al Alexandriei a spus că „Familia creștină este locul și spațiul în care ne găsim mântuirea sufletelor. Sănătatea acestei familii este sănătatea întregii societăți”.

Preasfinția Sa a evidențiat că „diverse tipuri de ideologii referitoare la modul de înțelegere al familiei ne-au dezbinat în ultima perioadă de timp”.

Ierarhul a spus că tinerii de astăzi vor putea avea un viitor doar în măsura în care „își asumă liber și responsabil nașterea, creșterea și educarea propriilor copii”.

„Orice nou născut este întruchipare a idealurilor familiei, dar și chip prin care Dumnezeu va lucra în lume”, a spus Episcopul Galation.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Într-o rugăciune de la cununie spunem că: „rânduiește Doamne să-și vadă pe fiii, fiilor lor…” adică să arătăm în mod precis una din vocațiile familiei”, a amintit Preasfinția Sa.

Ierarhul a precizat în mesaj că „avem multe drepturi, dar se cuvine să avem dreptul de a nu călca în picioare, de dragul unei ideologii, mucenicia străbunilor și părinților noștri”.

Se pare că vrem să uităm că suntem visul împlinit al întâlnirii a doi oameni, pe care îi numim cu ochii în lacrimi, de fiecare dată, Mamă și Tată, și pe care Dumnezeu i-a unit.

Pornind de la premisa că „adevăratul creștinism nu cheamă niciodată la o negare a lumii”, Episcopul Galaction a subliniat că se pot face „din adevărul istoric sau adevărul moralei, schițe ale subiectivismului de moment”.

Ierarhul și-a întărit afirmația printr-un citat al sociologul francez Gilles Lipovetsky: „în prezent s-au multiplicat ideologiile și au apărut moralele alternative”.

La finalul mesajului Episcopul Alexandriei a transmis că „găsim potrivit a spune tuturor că orice inițiativă cetățenească, în spatele căreia sunt gânduri curate, este o șansă de a înțelege adevărul și morala într-un sens comunitar”.

Sursa: Basilica.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button