homosexualitate

Rusia propune amendarea legii, pentru a interzice orice propagandă de natură sexuală în rândurile minorilor

Russian_Orthodox-240x256

de Hilary White, LifeSiteNews, 28 ianuarie 2014

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Oponenții din zona lobbyului LGBT au fost furioși când guvernul rus a adoptat legea care interzicea promovarea „stilului de viață homosexual”. Acum, guvernul rus i-a luat prin surprindere, câștigând un avantaj tactic prin amendarea legii pentru a include interzicerea oricărei propagande de natură sexuală în rândul copiilor – în afară de conceptul căsătoriei tradiționale. Legea existentă deja consideră ca infracțiune promovarea relațiilor homosexuale „non-tradiționale” în rândul copiilor și tinerilor de până în 18 ani.

Schimbările propuse la lege, trimise în Duma (Parlament) pe 24 ianuarie 2014, propun scoaterea termenului de „non-tradițional” din caracterizarea relațiilor sexuale și schimbarea exprimării pentru a interzice propaganda sexuală de orice fel în rândul minorilor, cu scopul de a combate ideea „priorității relațiilor sexuale” în mintea acestora, relatează agenția Itar-Tass.

Proiectul de lege aduce ca argument creșterea activității sexuale în rândul adolescenților și nevoia de a proteja copiii de informația care „prejudiciază valorile vieții de familie și dezvoltarea spirituală și intelectuală a minorilor”.

Pe ultima sută de metri înaintea Olimpiadei de Iarnă de la Soci, care are loc între 7 și 23 februarie, Rusia a fost bombardată în presa occidentală în legătură cu această lege. De curând, BBC l-a intervievat pe primarul orașului Soci, Anatolîi Pahomov, care a spus că oricine e binevenit, cu condiția să „respecte legile Federației Ruse” și să nu încerce „să-și impună propriile obiceiuri – și propria voință – altora”. John Sweeny de la BBC citează „critici” (pe care însă nu-i numește) care au calificat legea drept „draconică” și s-au plâns că „pur și simplu scoate în afara legii protestele pentru drepturile persoanelor gay”.

În mod semnificativ, multe din articolele de presă care au preluat informația despre interviul de la emisiunea Panorma a postului BBC au eliminat din citarea lui Pahomov observația cu impunerea „propriei voințe asupra altora”. La secțiunea de știri sportive de pe Yahoo, citatul primarului din Soci este reprodus astfel: „Ospitalitatea noastră se adresează tuturor celor care respectă legile Federației Ruse și nu-și impun altora obiceiurile”. Această versiune editată a citatului a fost preluată de alte servicii de știri și canale sportive.

Adevărul este că problema „impunerii propriei voințe” de către lobbyul homosexual asupra restului populației este esențială în dezbaterea pe această temă. Suporterii legii ruse au subliniat că presiunea tot mai mare exercitată asupra dreptului la liberă exprimare în multe țări din Europa Occidentală este cheia de boltă a întregii activități duse de mișcarea homosexualilor.

Ca răspuns la șarja de atacuri venite din partea activiștilor pentru drepturile LGBT și a suporterilor lor din presă și politică, Federația Rusă a trimis la începutul anului un raport către UE prin care critică puternic politicile acesteia, despre care spune că au rezultat într-o cultură a oprimării celor care se opun noilor moravuri sexuale și – tocmai prin aceasta – au alimentat creșterea mișcărilor ultra-naționaliste și neonaziste.

Raportul mai acuză UE și de „diseminarea unor valori neoliberale prezentate ca stil de viață  universal pentru toți membrii comunității internaționale”.

„Aceasta se observă în mod special din promovarea agresivă a drepturilor minorităților sexuale”, se mai spune în raport. „S-a încercat impunerea în alte țări a unei viziuni diferite despre homosexualitate și căsătoria între persoane de același sex, care sunt prezentate ca normă de viață și ca fenomen social natural, care merită sprijinit la nivel statal.”

În timp ce mass-media din Occident, cu BBC în frunte, colportează pe un ton sumbru știrea despre „persecuția” homosexualilor din Rusia, guvernul rus și oficialii din Comitetul Olimpic au declarat în mod repetat că vizitatorii dornici să se bucure de Jocurile Olimpice sunt bineveniți, indiferent de „orientarea” lor.

Svetlana Jurova, fostă campioană olimpică la patinaj, membru al Parlamentului Rus, și „primar” onorific al Satului Olimpic, a spus într-o conferință de presă: „Sigur că la Olimpiadă regula este că nu se permite discriminarea, așadar de ce noi, ca țară-gazdă, am încălca Carta Jocurilor Olimpice?”

Jurova, care a votat în favoarea legii, a mai spus: „Totul va fi în regulă și pașnic. Niciodată la Jocurile Olimpice persoanele gay sau fetele (lesbiene) nu au avut probleme, așa că nu vor avea nici de această dată”.

Konstantin Dolgov, de la ministerul rus de externe, a declarat într-un interviu pentru Vocea Rusiei: „Nu există ca atare nicio discriminare a comunității LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și trans-sexuali) în Rusia. În mod clar există incidente, dar incidente apar pretutindeni.”

La o conferință de presă de la sediul UE, acesta a mai spus că la Jocurile Olimpice sportul este rege, nu politica sau ingineriile sociale: „Dacă un patinator vrea să participe ca membru al unei echipe olimpice, cu scopul nu de a concura, ci de a lupta împotriva unei legi din țara-gazdă, va fi foarte rău. Înseamnă că acel patinator nu respectă principiile olimpice.”

Între timp, activiștii pentru drepturile homosexualilor continuă să agite apele, organizând demonstrații la Bruxelles prin care denunță Rusia și cer ca, până când respectiva lege rusă este abrogată, UE să stopeze procesul de negociere pentru acordarea de vize cetățenilor ruși.


 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button