opiniivalorile familiei

România, țara părinților uimitori

de Eduard Dumitrache, Active News

În fiecare dimineață Marius se trezește ca un ceasornic la ora 5, își ia pachetul cu mâncare și se îndreaptă spre abatorul din suburbia spaniolă. Muncește de mai bine de 8 ani în Spania, 10 ore pe zi. Sâmbetele le petrece tot la abator pentru a mai prinde o jumătate de normă. A învățat bine spaniola iar patronul îl apreciază mult. Banii merg acasă la Maria și la cei trei copii ai săi. În lunile de vară și de Crăciun familia lui Marius se reunește însă nu trece seară fără ca tatăl să își revadă copiii pe Skype.

Aceasta este jertfa lui Marius pentru căminul său. Este contribuția unui părinte pentru ca România să își găsească drumul prin tranziție, unul dintre uimitorii părinți ai României.

Iar această jertfă nu se pierde.  Cei mai fericiți copii nu se află în Germania, Norvegia, Israel sau Anglia ci în România. Este rezultatul studiului sociologic „Children’s World” realizat de Jacobs Foundation pe un eșantion de peste 50.000 de copii. Chestionarele s-au referit la viața de familie și la casa copiilor, la bunăstare, prieteni, bani și posesiuni, la viața școlară precum și la fericirea în ansamblu.

Copiii din România sunt iubiți și ei cunosc acest lucru. Cele mai tinere mame din UE se află în România. Femeile din România devin mame la vârsta medie de 25,8 ani față de media europeană de 28,7 ani. Rata nașterii primului copil de către mamele tinere a fost de 15,6% din numărul total de nașteri la nivel național, cel mai ridicat nivel din Europa.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Lumea ne arată cu degetul, este un semn de înapoiere astăzi să devii părinte de tânăr . Sunt finanțate programe  prin ”societatea civilă” menite să ne emancipeze.  Nici să fii credincios nu mai este în trend. Iată însă că mărturia copiilor este alta. Copiii înțeleg altfel viața.

Cam asta este România, țara părinților uimitori și a copiilor lor fericiți.

Citește și Sondaj: În România trăiesc cei mai fericiți copii din lume

Citește mai multe opinii de Eduard Dumitrache


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button