opinii

Cătălin Sturza: „Nu ne mai putem apăra copilele, iar bandele mafiote se bat în fața Parlamentului pentru prețul lor”

de Cătălin Sturza, Facebook

Clanurile mafiote care s-au bătut în Piața Constituției discutau prețul fetelor traficate în Germania.

„Două bande rivale, care făceau trafic de persoane în Germania, nu s-ar fi înţeles în privinţa banilor”, a declarat, luni, pentru Mediafax, liderul Sindicatului Agenţilor de Poliţie, Iulian Surugiu, despre scandalul din Piaţa Constituţiei. Acesta avertizează că astfel de conflicte se pot repeta.

Așadar, niște clanuri mafiote care fac trafic de carne vie s-au bătut în București, în Piața Constituției, în fața Palatului Parlamentului. Altercația între mafioți s-a lăsat cu un mort și cu mai mulți răniți.

Vorbim despre trafic de copile, despre sclavie albă. Și despre rețele de proxeneți – de fapt, de traficanți de sclavi, de femei, de copile. Traficanți de sclavi care se bat în România, în București, în plină stradă, în fața Palatului Parlamentului.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Oare ne dăm seama unde am ajuns? Oare realizăm ce înseamnă asta?

Și nu, nu dați vina pe politicieni. Aici nu este vorba de politicieni, sau doar de politicieni. E vorba despre o societate care se prăbușește, care se dizolvă. Care face implozie. Nu ne mai putem apăra copilele, iar bandele mafiote se bat în fața Parlamentului pentru prețul fetelor românce traficate în Germania.

Iar noi discutăm despre cum s-a dezbrăcat la Vocea României o vedetă cu hashtag. Sau despre libertarianism, și despre cum ar trebui privatizate educația și sănătatea. Și tăcem asurzitor pe acest subiect – chiar, arătați-mi măcar un partid sau candidat care poate fi luat în serios care zice ceva despre asta. Parcă acest cancer din stradă e dublat și susținut de cancerul din mass-media și din tot spectrul politic. Și din oligarhia care se ascunde în spatele acestui bâlci mediatic și politic.

„Clanurile mafiote care s-au bătut în Piața Constituției discutau prețul fetelor traficate în Germania.” Putem să medităm un pic, ce înseamnă asta? Să ne dăm seama unde am ajuns? Să înțelegem cum se lichefiază, cum se prăbușește în jurul nostru societatea românască? Și poatre să ne și trezim, în al doisprezecelea ceas – măcar pentru a apăra viețile acestor femei și fete nevinovate, ale acestor copile?

Citește mai multe opinii de Cătălin Sturza


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button