teoria genului

Roma: În școlile din districtul Garbatella, profesorii trebuie să înlocuiască termenii de „mamă” și „tată” cu „părinte 1” și „părinte 2”

italia

15 ianuarie 2014

Decizia aparține Consiliului Circumscripției VIII, care a aprobat prevederea propusă de PD, SEL și Lista Civica Marino asupra modificării și actualizării terminologiei parentale folosită în mod obișnuit în școli.

Într-o notă atașată, reprezentantul circumscripției Andrea Catarci, Anna Rita Marocchi, membră a organizației „Șanse egale”, și consilierul delegat al READY, Flavio Conia, au declarat:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

“Termeni ca „mamă” și „tată”, de foarte multe ori devin anacronici într-un context în care numărul familiilor lărgite sau cu părinți homosexuali este în creștere. Mulțumim consiliului circumscripției pentru nenumăratele dovezi de atenție pe care Circumscripția VIII le manifestă față de temele care privesc familiile curcubeu și noile drepturi ale cetățenilor.”

Bineînțeles că decizia a stârnit numeroase polemici, atât în rândul profesorilor cât și a politicienilor.

Vicepreședintele Consiliului de circumscripție Simone Folglio (NcD) a declarat:

„Astăzi, consiliul a votat un document prin care s-ar dori dispariția cuvintelor „mamă” și „tată”. Folosind terminologia de „părintele 1” și „părintele 2” vom susține și mai mult pretențiile propagandistice ale partidelor de stânga, care guvernează circumscripția de mai bine de 20 de ani. Pentru noi, familia bazată pe căsătoria între un bărbat și o femeie rămâne stâlpul societății, iar instituțiile ar trebui să o susțină prin acțiuni concrete.”

Împotriva acestei decizii a luat atitudine și fostul primar Gianni Alemanno:

„Este același atac ideologic al stângii progresiste care nu mai reușește să înfrunte problemele sociale și își găsește refugiul în distrugerea tradiției noastre catolice și italiene.”

Sursă: ProLifeNews

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button