teoria genului

O mamă care tocmai a născut vrea să fie recunoscută doar ca tată, dar Marea Britanie nu emite certificate de naștere fără numele mamei

Numita Freddy McConnell, ziarist(ă) britanic(ă) transgender care se pregătește să devină definitiv bărbat prin operație de schimbare de sex, a născut un copil.

Pentru că legea de funcționare a Biroului de Stare Civilă (General Register Office) din Marea Britanie prevede că orice copil înregistrat trebuie să aibă identitatea mamei precizată pe certificatul de naștere, „Freddy” a refuzat și a dat în judecată guvernul britanic.

Dacă solicitarea sa va fi recunoscută de Înalta Curte de Justiție din această țară, copilul lui „Freddy” va deveni primul din lume fără mamă.  

În Marea Britanie, pentru ca unei persoane să i se recunoască schimbarea genului, este suficient ca persoana respectivă să fi trăit conform „noului gen” timp de doi ani și să convingă Completul de Recunoaștere a Genului de veridicitatea cazului său. Nu este necesară dovada unei operații de sschimbare de sex (în cazul respectiv ar fi vorba de un transsexual, nu de un transgender).

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Website-ul evz.ro, care prezintă cazul, precizează că „Freddy” are ca partener de viață care se prezintă ca „non-binară” și folosește în legătură cu sine pronumele neutru „they”, o invenție a Corectitudinii Politice. Non-binarii sunt oameni care nu se simt nici bărbați, nici femei, deși „Freddy” spune: „Și eu, și partenerul meu avem ovare”.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button