teoria genului

Bloggerul Matt Walsh: O imagine surprinsă după uraganul Harvey este iconică, ilustrând rolul bărbatului, pe cel al femeii și relația dintre ei în familie și societate și în raport cu copiii

Bloggerul conservator Matt Walsh, autor al cărții The Unholy Trinity: Blocking The Left’s Assault On Life, Marriage, And Gender („Nesfânta Treime. Blocarea asaltului stângii asupra Vieții, Căsătoriei și Genului”), a postat de curând pe contul său de Twitter o fotografie (foto sus) de la operațiunile de salvare din statul Texas, care a fost lovit zilele trecute de uraganul Harvey.

Imaginea prezintă un salvator care ține în brațe o femeie. Aceasta, la rândul ei, își ține protector în brațe copilul. Comentariul care însoțește imaginea este:

Femeia leagănă și protejează copilul. Bărbatul îi poartă și protejează pe amândoi. Așa și trebuie să fie, în ciuda a tot ceea ce pretinde profesorul vostru de studii de gen.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Postarea a devenit virală și s-au găsit destui să conteste ceea ce spune Walsh. A fost chiar întrebat dacă nu ar vrea să retragă cele spuse sau să-și ceară scuze pentru că „stereotipizează” rolurile de gen. La această întrebare, printr-o postare ulterioară de pe Facebook, el a răspuns:

Răspunsul [la întrebarea dacă vreau să retrag cele spuse] este nu, desigur. Chiar ați vorbit serios?

Am fost chiar acuzat că politizez o tragedie. Politizez? În această imagine eu văd frumusețea profundă a feminității și masculinității și relația dintre ele. Așa ceva nu are nu are nicio legătură cu politica. Dacă vi se pare o chestiune de politică, e problema voastră. Și, dacă nu vă puteți obișnui cu ideea că nu toată lumea se lasă păcălită de viziunea voastră „progresistă” și confuză și superficială și reducționistă despre gen, aceasta este tot problema voastră. Eu nu îmi cer scuze. Nu retrag nimic. Și nu reconsider nimic. Nu aveți decât să-mi faceți meme-uri pe Facebook și să-mi trimiteți tot felul de emailuri pline de ură. Nu înseamnă nimic pentru mine. Pentru că sunt lipsite de sens. Când las telefonul din mână, acestea dispar. Ceea ce voi face chiar acum. Noapte bună tuturor!


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button