adolescenţiteoria genului

Trei eleve de liceu dau în judecată autoritățile pentru că băieții transgender concurează la fete în competițiile sportive

de Redacția Stiripentruviata.ro

Trei liceene din statul american Connecticut au dat în judecată autoritățile care le-au permis atleților transgender să concureze în competiții de fete. Ele spun că cei care s-au născut băieți sunt mai puternici din punct de vedere fizic decât fetele și astfel dețin un avantaj biologic în competiția cu ele.

„Vrem să câștigăm cinstit”, a declarant Chelsea Mitchell, una dintre tinere. „Dar pentru aceasta avem nevoie de șanse egale.” Fetele mai spun că au concurat în competiții cu atleți transgender și au pierdut, iar aceasta le-a afectat planurile de studii, pentru că voiau să câștige burse pentru sportivi.

Fetele sunt reprezentate de un avocat al organizației de apărare a drepturilor omului Alliance Defending Freedom, care a declarat că organizarea separată a competițiilor sportive pentru băieți, respectiv fete s-a bazat întotdeauna pe diferențele biologice dintre ei, nu pe părerile lor referitoare la propriul gen. Acestea din urmă nu influențează cu adevărat câștigarea unei întreceri sportive.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button