Adolescent australian care lua de doi ani hormoni feminini în vederea schimbării de sex s-a decis să revină la sexul biologic

The Independent, 7 septembrie 2017
La numai 12 ani, australianul Patrick Mitchell a fost diagnosticat cu „disforie de gen”, care reprezintă sentimentul de nenconcordanță dintre sexul biologic și identitatea de gen resimțită în mod subiectiv.
Pentru că, spre deosebire de tulburarea de identitate de gen, „disforia de gen” se consideră a cauza „o suferință semnificativă din punct de vedere clinic și o incapacitate de a funcționa la nivel social, ocupațional și la alte nivele”, experții o tratează pe cea din urmă nu prin consiliere psihologică și psihoterapie (ca pe prima), ci dau aviz pentru operația de schimbare de sex, trimițând pacienții la endocrinolog, să le prescrie hormoni feminini, în vederea creșterii glandelor mamare și a pregătirii pentru operația de schimbare de sex.
După ce experții și-au dat avizul, mama l-a susținut pe adolescent în aplicarea acestui „tratament”. Băiatul și-a lăsat părul lung (foto jos) și hormonii feminini au început să-și facă efectul, crescându-i sânii.
Dar după doi ani s-a răzgândit. El i-a povestit reporterului de la emisiunea TV „60 Minutes” că aceasta s-a întâmplat când a început să se simtă confortabil cu corpul de băiat. Mama lui povestește: „M-a privit drept în ochi și mi-a spus: Nu sunt sigur că sunt fată”. A renunțat să ia hormonii feminini, iar în loc de operația de schimbare de sex, va face o operație estetică de îndepărtare a țesutului gras de pe piept.
Un studiu realizat de experți germani în 2008 arată că cel puțin 80% din copiii și adolescenții afectați de o formă de tulburare de identitate de gen depășesc aceste probleme când ajung la maturitate deplină și își acceptă fără ale probleme sexul biologic.
De asemenea, experții care dau undă verde pentru astfel de experimente par să nu cunoască un fapt științific fundamental, și anume că hormonii artificiali nu pot schimba codul genetic bărbătesc din fiecare celulă a corpului, care are, de exemplu, numărul de cromozomi diferit de cel al celulelor femeilor. De asemenea, hormonii produși în mod natural în organism au rol și dezvoltarea altor organe, precum creierul sau oasele, iar întreruperea administrării lor poate afecta dezvoltarea fizică și intelectuală a adolescentului.
Citește și Fost transgender: „Am fost femeie timp de opt ani. Operația mi-a exacerbat, nu mi-a rezolvat problemele.” O fraudă medicală a cărei ineficiență e dovedită de studii
Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.
DONEAZĂ !
Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR
Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie