familie

Referendumul pentru căsătorie: Ce va face Biserica Ortodoxă?

Redăm o postare pe Facebook a unei bucureștene care sprijină referendumul pentru căsătorie și care ridică o problemă importantă:

Lume, lume, mi-a trăsnit și mie o teorie a conspirației:

Pasul 1. Referendumul pentru căsătorie nu reprezintă o miză directă pentru partide; nu sunt alegeri, nu au candidați la referendum, nu reprezintă un motiv pentru a face prea multe cheltuieli și eforturi și pentru a-și activa structurile, donatorii șamd.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Pasul 2. Prin urmare, singurele organizații direct interesate care se vor implica efectiv în campanie și scrutin sunt cele ne-guvernamentale, fie civice (de ambele părți), fie religioase: Biserica Ortodoxă, cea Catolică și celelalte culte.
Dintre acestea, de departe, forța cea mai semnificativă (prin pondere) de a scoate lumea la vot o are Biserica Ortodoxă.

Pasul 3. Pe tot parcursul verii, începând din iunie, după aprobarea inițiativei de revizuire în Camera Deputaților, au ieșit deodată la iveală scandaluri diverse din interiorul Bisericii: de la scandaluri sexuale revelate prin mijlocirea unor metode de tip securistic (filmulețe compromițătoare), la scandaluri judiciar-penale (ce implică, deseori, metode similare). Nu spun că scandalurile ar fi false, ci doar că, deși erau vechi de câțiva ani, au apărut pe piață în concert, simfonic, fix în vara dinaintea referendumului și prin metode pe stil bad-epoleți.

Pasul 4. Odată cu venirea toamnei, se lansează pe piață editoriale cu aer de good-epoleți, împăciuitoare și pline de sfaturi și recomandări, cu titluri gen „Referendumul pentru familie, un război politic în care Biserica Ortodoxă nu are ce căuta” (vezi hotnews), în care se aduc aminte Bisericii scandalurile din vară și este mângâiată un pic pe creștet: dacă va fi cuminte și se va reforma-bla-bla și nu se va ocupa de prostii gen referendum (referendum care, spune un alt croșetator de conspirații, Tan Dăpălagă -deși nu mi-e clar ce asocieri a făcut pentru concluzia asta- nu este decat o monedă de schimb prin care Dragnea îl șantajează pe Iohannis or somethin’) atunci va mai primi un rând de mângâieri de presă pe creștet. Sau poate va fi lăsată în pace (până data viitoare). Cum ar veni, ca să folosesc una din expresiile preferate ale acestor editorialiști, se încearcă a se oferi Bisericii o monedă de schimb. În schimbul a ce? Al neimplicării.

Întrebări:

1. Ce va face Biserica Ortodoxă?

2. Am dormit eu prost astă-noapte?

P.S. Problema e cvorumul. Fără atingerea pragului de participare de 30% alegători din liste nu se validează referendumul.

Sursa: Cristina Popescu

Citește și Emanuel Conțac dă replica la „indicațiile prețioase” oferite de Hotnews Bisericii: „Nu trebuie să fii putinist ca să ajungi la concluzia că unele chestiuni în Occident sunt putrede”


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button