opinii

Referendumul pentru căsătorie a prins ultima fereastră de oportunitate pentru România. Să nu o ratăm!

de Cristina Popescu, Facebook

După publicarea zilele trecute a deciziei CCR în cazul Coman -probabil această decizie a fost mobilul temporizării vreme de un an de către președinte și USR a referendumului din week end- decizie care statuează, în termeni încă generali, că ar trebui acordată în timp „cuplurilor” homosexuale recunoașterea legală și judiciară a drepturilor și îndatoririlor corespunzătoare unei familii, mie mi-a devenit limpede că un alt moment în viitor pentru o revizuire a definiției căsătoriei în sensul tradițional nici nu ar mai fi fost, cel mai probabil, posibil.

Odată publicată această decizie -și, eventual, adoptat parteneriatul civil- foarte probabil CCR ar fi acordat mult mai dificil avizul de constituționalitate unui referendum pe tema căsătoriei – opinia judecătorului Morar că autorii Constituției (senatorul Iorgovan, de ex.) s-au gândit încă din 1991 la gay marriage ar fi fost împărtășită poate de mai mulți colegi …

De aceea, convingerea mea intimă este că am avut o șansă extraordinară cu această revizuire demarată de câțiva oameni acum trei ani și că inițiativa a pornit la timp și se desfășoară fix când trebuia și în ultimul moment în care referendumul mai era încă posibil.

Nu vă mai amăgiți (unii) că ar fi fost -din diferite calcule politice cu relevanță vremelnică- mai bine să aibă loc altădată. Eu cred că nu ar mai fi existat un „altădată”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Avem posibilitatea unei singure trageri, o a doua ocazie nu ni se va mai da: am face bine să nu o irosim.

DA la referendum!

Citește mai multe opinii de Cristina Popescu


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button