adolescenţi

Recunoștința ca dar de Crăciun: Un fost corigent devine student în Anglia și își omagiază profesorul de matematică

de Redacția Stiripentruviata.ro

Andrei Popa, un fost elev de la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad, acum student în primul an la Universitatea din Southampton, în Marea Britanie, i-a făcut un cadou de Crăciun mai deosebit fostului său profesor de matematică: cadoul recunoștinței.

Andrei Popa era să rămână corigent la matematică în clasa a IX-a, dar, pe parcurs, cu sprijinul profesorului, el a reușit să încheie clasa a XII-a cu media 8.50 la matematică și apoi să studieze Computer Science la o universitate britanică.

Tânărul, venit să-și petreacă Crăciunul alături de familie, i-a adus un omagiu fostului profesor în presa locală. El a declarat pentru publicația vasluiană Estnews.ro:

„Nu știu dacă voi putea vreodată să-i mulțumesc domnului profesor Marian Tetiva pentru binele pe care mi l-a făcut. Îi sunt recunoscător pentru faptul că astăzi mă descurc foarte bine la facultate, la disciplina matematică. Sunt în aceeași grupă cu Ștefan Spiridon, fost coleg de clasă în liceu. Împreună vrem să-i mulțumim domnului Tetiva pentru lecțiile de matematică predate, pentru că datorită lor, reușim să trecem testele cu punctaje de peste 85%. Chiar dacă în clasele IX-XII volumul mare de teme părea o povară, acum, sincer, ne bucurăm pentru ceea ce am fost nevoiți să facem atunci, deoarece orele de lucru la matematică ne-au fost de mare folos. Ne-au ajutat să ajungem ce suntem acum, niște studenți conștiincioși. Labor omnia vincit improbus!

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Sincer, îmi este dor de domnul profesor când sunt la ore. El ne explica logic totul, te făcea să înțelegi totul. În matematică trebuie să explici ce folosești și apoi să folosești. La facultatea unde sunt, profesorii nu procedează așa, predau și atât. Norocul meu este că am dobândit o bază temeinică în liceu, la clasa de matematică-informatică (XII A), unde a predat domnul profesor Marian Tetiva.”

Tânărul a mai declarat că e mândru că e român, deoarece românii și bulgarii sunt cei mai buni studenți de la Universitatea din Southampton.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button