sfaturi pentru părinţi

RECOMANDAT călduros PĂRINȚILOR și VIITORILOR PĂRINȚI: Serie de conferințe despre dezvoltarea copilului

andreea olteanu

Este dificil uneori să fii părinte? Trăiești bucuria de a avea copii, dar sunt momente în care consideri că nu deții suficiente informații pentru a găsi cea mai bună soluție la fiecare provocare? Te simți câteodată singur și ți-ai dori să întâlnești și alte persoane care au aceleași frământări?

Te așteptăm cu drag să descoperim aspecte mai puțin cunoscute privind rolul matern și patern în dezvoltarea armonioasă a propriilor copii!

Pentru a veni în sprijinul părinților, Școala Familiei te invită să participi în mai multe orașe la conferința cu tema :

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

 „Rolul părinților în dezvoltarea copiilor de la naștere la maturitate”, susținută de psih. dr. Andreea Olteanu, expert în psihologia dezvoltării copilului

SUCEAVA – sâmbătă, 1  aprilie 2017, orele 11:00, în Sala Auditorium JOSEPH SCHMIDT a Universității „Stefan cel Mare” din Suceava

BUCUREȘTI – miercuri, 5 aprilie, orele 16:30, în sala de conferințe de la mansarda clădirii UZINEXPORT Business Center, Bd Iancu de Hunedoara nr. 8

Scurta descriere a tematicii conferintei

Ce trebuie să înțeleagă oamenii politici din demonstrația mișcării homosexuale în fața sediului PSD

Ideile de baza de la care pornim sunt:

  • abordarea holistica a dezvoltarii fiintei umane, pe planurile fizic – cognitiv – emotional – social – spiritual.
  • existenta a trei instante (stari ale eului) care guverneaza psihicul uman: Copil, Adult si Parinte introduse in psihologie de psihologul american Eric Berne. Aceste trei stari exista in fiecare dintre noi; luam decizii si reactionam pornind de la una dintre aceste trei Stari ale Eului. Foarte simplist, putem asocia instanta Parinte cu Principiile dupa care ne conducem, Adultul cu Ratiunea – functiile psihice superioare si Copilul cu Emotiile si starile noastre

Vom aborda pe rand fiecare etapa de dezvoltare a copilului: intrauterina, 1 an, 1-3 ani, 3-6 ani, 7-10, adolescenta si maturitatea si vom trece in revista punctele esentiale pe care trebuie sa le urmarim la fiecare varsta in parte. Inchiderea cu bine a fiecarei etape de dezvoltare este punctul ideal de intrare in urmatoarea. Metaforic, putem privi aceste etape ca pe niste caramizi care stau la baza construirii personalitatii armonioase a copilului.

Totodata, parcurgand cu succes etapele de dezvoltare a copilului in ordinea lor fireasca, facand ce trebuie si cand trebuie in fiecare dintre ele, se construieste si relatia trainica si stabila copil-parinte.

Procesul de educare a copilului este unul coparticipativ, in care parintii au un rol determinant, dar nu unic. Ei trebuie sa-si insuseasca arta de a imbina educatia transmisa in cadrul familiei cu introducerea etapelor de socializare a copilului, definitorii pentru perceperea sinelui si a propriei identitati in raport cu ceilalti. Parintele trebuie sa colaboreze cu educatorii, invatatorii si profesorii, conferindu-i copilului libertatea de a iesi din cercul familiei.

Rolul mamei difera de rolul tatalui in dezvoltarea copilului, dupa cum aceste roluri sunt diferite daca avem un baiat sau o fata.

Mai multe informatii despre conferințele Andreei Olteanu găsiți la parintiinformati.ro și pe Facebook
Mai multe informații despre programul Școlii Familiei găsiți la scoala-familiei.ro și pe Facebook

 



Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button