RECOMANDAT călduros PĂRINȚILOR și VIITORILOR PĂRINȚI: Serie de conferințe despre dezvoltarea copilului
Este dificil uneori să fii părinte? Trăiești bucuria de a avea copii, dar sunt momente în care consideri că nu deții suficiente informații pentru a găsi cea mai bună soluție la fiecare provocare? Te simți câteodată singur și ți-ai dori să întâlnești și alte persoane care au aceleași frământări?
Te așteptăm cu drag să descoperim aspecte mai puțin cunoscute privind rolul matern și patern în dezvoltarea armonioasă a propriilor copii!
Pentru a veni în sprijinul părinților, Școala Familiei te invită să participi în mai multe orașe la conferința cu tema :
„Rolul părinților în dezvoltarea copiilor de la naștere la maturitate”, susținută de psih. dr. Andreea Olteanu, expert în psihologia dezvoltării copilului
SUCEAVA – sâmbătă, 1 aprilie 2017, orele 11:00, în Sala Auditorium JOSEPH SCHMIDT a Universității „Stefan cel Mare” din Suceava
BUCUREȘTI – miercuri, 5 aprilie, orele 16:30, în sala de conferințe de la mansarda clădirii UZINEXPORT Business Center, Bd Iancu de Hunedoara nr. 8
Scurta descriere a tematicii conferintei
Ce trebuie să înțeleagă oamenii politici din demonstrația mișcării homosexuale în fața sediului PSD
Ideile de baza de la care pornim sunt:
- abordarea holistica a dezvoltarii fiintei umane, pe planurile fizic – cognitiv – emotional – social – spiritual.
- existenta a trei instante (stari ale eului) care guverneaza psihicul uman: Copil, Adult si Parinte introduse in psihologie de psihologul american Eric Berne. Aceste trei stari exista in fiecare dintre noi; luam decizii si reactionam pornind de la una dintre aceste trei Stari ale Eului. Foarte simplist, putem asocia instanta Parinte cu Principiile dupa care ne conducem, Adultul cu Ratiunea – functiile psihice superioare si Copilul cu Emotiile si starile noastre
Vom aborda pe rand fiecare etapa de dezvoltare a copilului: intrauterina, 1 an, 1-3 ani, 3-6 ani, 7-10, adolescenta si maturitatea si vom trece in revista punctele esentiale pe care trebuie sa le urmarim la fiecare varsta in parte. Inchiderea cu bine a fiecarei etape de dezvoltare este punctul ideal de intrare in urmatoarea. Metaforic, putem privi aceste etape ca pe niste caramizi care stau la baza construirii personalitatii armonioase a copilului.
Totodata, parcurgand cu succes etapele de dezvoltare a copilului in ordinea lor fireasca, facand ce trebuie si cand trebuie in fiecare dintre ele, se construieste si relatia trainica si stabila copil-parinte.
Procesul de educare a copilului este unul coparticipativ, in care parintii au un rol determinant, dar nu unic. Ei trebuie sa-si insuseasca arta de a imbina educatia transmisa in cadrul familiei cu introducerea etapelor de socializare a copilului, definitorii pentru perceperea sinelui si a propriei identitati in raport cu ceilalti. Parintele trebuie sa colaboreze cu educatorii, invatatorii si profesorii, conferindu-i copilului libertatea de a iesi din cercul familiei.
Rolul mamei difera de rolul tatalui in dezvoltarea copilului, dupa cum aceste roluri sunt diferite daca avem un baiat sau o fata.
Mai multe informatii despre conferințele Andreei Olteanu găsiți la parintiinformati.ro și pe Facebook
Mai multe informații despre programul Școlii Familiei găsiți la scoala-familiei.ro și pe Facebook