de la cititoriviaţa de familie

Reacții de la cititori: „Să vă fie rușine, leprelor”/ Mi-e prieten cititorul, dar mai prieten mi-e adevărul

Astăzi este ultima zi a campaniei Sprijină darul vietii. Campania de iarnă 2014 de finanțare a stiripentruviata.ro. Cele 43 de materiale postate cu acest prilej au fost citite până în acest momentul de peste 20.000 de persoane și au generat comentarii diverse. Cel din titlul postării de azi este unul dintre ele.

„Să vă fie rușine, leprelor”, ni se adresează un cititor în urma postării De ce părinții care fac avort sunt mai predispuși să-și abuzeze copiii născuți după avort?

Ne scrie:

E prima data cand vad astfel de non-sens scris cu atata nonsalanta. Sa va fie rusine leprelor ce scrieti astfel de articole! Acest articol in special arata ca sunteti niste jigodii! De ce nu dati un link la studiul ce afirma asta, nu predica?De ce nu vorbiti de probleme mai importante pentru copii de azi? Abuzul sexual si fizic?Sunteti niste mizerii! Comparati un articol ca asta cu ce scrieti voi (datele pot fi referentiate si atitudinea are sens): https://www.dosomething.org/facts/11-facts-about-child-abuse

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Fiind vorba despre niște statistici foarte bune privind abuzurile la care sunt supuși copiii, vom face o postare ulterioară a materialului semnalat. Momentan ne vom referi doar la punctele 3, 4 și 5 în care se spune că:

3. 90% dintre copiii abuzați îl cunosc într-o anumită măsură pe agresor, 68% fiind abuzați de membri ai familiei

4. Majoritatea copiilor devin victime ale abuzului sau neglijenței la 18 luni sau chiar mai devreme

5. În 2010, 1.537 de copii au murit ca urmare a abuzurilor sau a neglijenței, 79.4% fiind sub 4 ani și 47.7% sub vârsta de 1 an.

Faptul că un membru al familie este în 68% dintre situații cel vinovat de abuz cere o explicație. Ce face ca dragostea firească să fie înlocuită cu opusul ei? Articolul care l-a deranjat pe cititor explică una din cauzele acestui fenomen: același comportament abuziv care a dus spre avortul unui copil duce și spre abuzul altuia, crescând chiar după avort.

Îi mulțumim cititorului nostru supărat pentru referință!

Ceea ce a scris el nu este singular. Au fost și alte comentarii cu invective, cărora nu le răspundem aici. După cum suntem obișnuiți cu cititori care ne mulțumesc pentru materialele postate, scriindu-ne că sunt lucruri care îi ajută foarte mult, tot așa suntem obișnuiți și cu cititori care nu doar ne critică, ci folosesc și un limbaj precum cel din titlu.

Ne-am întrebat de ce se întâmplă așa? Este clar că putem greși oricând, dar de la a fi criticați până la a fi înjurați este o distanță.

Deși materialele postatate sunt oneste, cu surse clare și deducții logice, ele sunt tratate de către unii dintre cei care le-au citit ca și cum ar fi niște invenții, menite să jignească persoane, să incrimineze atitudini, să taie accesul la fericire. Pentru acești cititori ele par neverosimile, iar alternativa la ele, pe care ei o cunosc, este cea credibilă pentru ei.

Pentru multă vreme, iar pentru unii albi chiar și acum, persoanele de culoare nu au fost considerați a fi oameni. Pentru mulți dintre noi, persoanele cu dizabilități sunt cel mult oameni de categoria a doua. Pentru foarte mulți dintre noi, copiii nenăscuți nu au niciun drept dintre cele pe care le au oamenii.

Când se repetă ca o mantră „contracepție”, „avort”, „educație sexuală”, „sex oricum și oricând, dar sigur”, câți au puterea să studieze sau să citească studii serioase despre consecințele acestor mantre?

La începutul regimului comunist, promisiunile de fericire universală au fost crezute de către unii, dar la sfârșitului lui era evidentă falsitatea aproape pentru toți. Mantrele revoluției sexuale care a triumfat în anii `60-`70 în Europa de Vest și America de Nord au fost preluate, practic, și în Europa de Est în mentalitate; în prezent, aceste mantre au început însă să își arate consecințele dureroase și să se vadă astfel falsitatea lor.

Celebrele femei care au câștigat procesele împotriva statului și au dus la legalizarea avortului în SUA, Norma McCorvey și Sandra Cano, au devenit după câteva decenii atât de convinse că au greșit încât au cerut rejudecarea proceselor. Și, în plus, au mărturisit și că demersurile de atunci au fost bazate pe minciună, în ambele cazuri!

Numeroase persoane care au cunoscut promiscuitatea sexuală au reușit să iasă din ea și vorbesc răspicat despre aceasta ca despre o cale a distrugerii persoanei umane, distrugere pe care au experimentat-o pe ei înșiși.

Ultimul mit propagat cu putere, „born this way”, a început și el să nu mai fie crezut. Pe de o parte sute de studii au eșuat în a găsi o genă a homosexualității, arătând, din contră, în special studiile gemenilor, că homosexualitatea este în mod esențial dată de factori de viață favorizanți (în special abuzurile sexuale suferite) și alegerea proprie. Pe de altă parte, mărturiile unor persoane care au părăsit stilul de viață homosexual, nu fără efort, au confirmat aceste rezultate.

Dar vocile acestea nu sunt promovate pentru că ele distrug industrii construite pe exploatarea slăbiciunilor oamenilor. Între anii 1977 și 1983, Carol Evertt a deținut patru clinici de avort. În flimul Bani însângerați ea povestește amănunțit cum făcea rost de cliente prin intermediul educației sexuale, nu numai prin a oferi un loc unde să fie făcut avortul, ci și prin promovarea promiscuității, astfel încât elevele să rămână cât mai des însărcinate și să solicite avorturi.

Câți dintre români știu că cea mai mare manifestație anuală din SUA (în afara  celor sportive) este cea dedicată dreptului la viață, când sute de mii de oameni se strâng la Washington, în frigul din 22 ianuarie, pentru a protesta față de decizia din procesul pe care Norma McCorvey și Sandra Cano l-au câștigat împotriva statului și a dus la 55.000.000 de avorturi până în prezent în SUA?

Câți dintre români știu că în Canada avortul este legal în toate cele 9 luni de sarcină? Și este foarte logic, din punct de vedere al avorționiștilor că nu are sens să pună limita de 6 luni, ori 3 luni, ori altă limită

Câți dintre români știu că cea mai tânără parlamentară din Statele Unite, Saira Blair, de 18 ani, a declarat că este pro-viață și că așa va rămâne, ori că unul dintre principalii lideri politici ai Partidului Republican din SUA, Ralph E. Reed Jr., a făct de patru ori închisoare pentru că a protestat în fața clinicilor de avort?

Câți dintre români stiu că Alveda King, nepoata celebrului luptător american pentru drepturile persoanelor de culoare, Martin Luther King, este una dintre cele mai importante luptătoare pentru dreptul la viață al copiilor nenăscuți? Iată aici o intervenție a ei despre avort si rasism. Sperăm să postăm mai multe materiale despre ea în curând.

Prea puțini, pentru că media din România și Republica Moldova nu oferă acoperire acestor realități.

Stiripentruviata.ro nu face altceva decât să informeze despre ele. Dacă aceasta atrage invective precum cea din titlu, ce putem face? Să îl urmpăm pe Aristotel, cu al său principiu „Mi-e prieten Platon, dar mai prieten mi-e adevărul”.

Mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit financiar. Am primit 300 de lei de la începerea campaniei și până acum. Desigur, oricând se poate dona.

Campania Sprijină darul vietii. Campania de iarnă 2014 de finanțare a stiripentruviata.ro se încheie în ziua de Moș Nicolae. Și nu doar pentru că acum așteptăm cu toții cadouri, ci pentru că în viața Sfântului Nicolae există un episod aparte. Un tată, din cauza sărăciei, intenționa să își dea cele trei fiice spre a se prostitua. Sfântul Nicolae, episcopul orașului în care acesta trăia, Mira, astăzi Kocademre, în apropiere de Kale, Turcia, a aflat și i-a dat banii necesari astfel încât acesta să nu mai dea curs intenției sale. Sfântul Nicolae nu a fost nici indiferent, nici moralizator, ci i-a împlinit nevoia și astfel acel tată a putut să se comporte ca un tată.

Rare ar fi cazurile de avort, prostituție etc. dacă societatea ar lua exemplu Sfântului Nicoale și ar ajuta pe cei în nevoie.

Vă mulțumim și vă rugăm să ne spijiniți în continuare, citind, ajutând la realizarea materialelor, în special la traduceri, și în orice mod considerați de cuviință.

Între 26 noiembrie și 6 decembrie s-a desfășurat Campania de iarnă 2014 de finanțare a stiripentruviata.ro.

Considerați că materialele de pe stiripentruviata.ro pot sprijini salvarea a măcar unei căsnicii de la divorț, pot sprijini întemeierea măcar a unei familii funcționale, pot sprijini creșterea și educarea măcar a unui copil, pot salva viața măcar a unui copil nenăscut, pot salva viața unui copil cu sinfrom Down pe care mama lui vrea să îl avorteze, pot aduce măcar unui copil orfan o familie adoptivă? Dacă da, vă rugăm să ne sprijiniți în demersul nostru.

Donațiile se pot face în conturile:

Asociația Pro Valori Media

RO18RZBR0000060016473191- RON

RO85RZBR0000060016473246- EUR

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button