teoria genuluiviaţa de familie

VIDEO. Dr. Jordan Peterson, psiholog, răspunde la întrebarea: „Ce părere aveți despre homosexualii care cresc copii?”

Dr. Jordan Peterson este profesor la Universitatea din Toronto, psiholog clinician, cercetător și autor de best-sellers. Redăm extrase din răspunsul său la întrebarea: „Ce părere aveți despre homosexualii care cresc copii?” Dacă cei doi parteneri au același sex, apare problema furnizării unui model adecvat pentru copilul de sex opus, explică dr. Peterson.


Copiii din familii heterosexuale intacte, adică acolo unde și tatăl, și mama sunt prezenți în familie, înregistrează performanțe mult mai bune la mai mulți indici decât copiii din familii monoparentale. Aceasta nu înseamnă cu nu sunt și părinți singuri care fac o treabă foarte bună. Însă studiile arată că prezența tatălui este benefică în familie. S-a observat că și comunitățile în care există în medie mai mulți tați se înregistrează o situație mai bună per ansamblu.

De aceea, cred că familia este cea mai viabilă unitate socială de bază a umanității: tată, mamă, copil. Dacă încerci să o fragmentezi, să o pulverizezi, vei plăti un preț.

Copiii au nevoie de modele de ambele sexe. Aceasta înseamnă, desigur, să accepți să există o diferență între cele două sexe. Am studiat mult acest aspect.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Principalul mod în care tații influențează copilul este prin jocuri fizice. Neuroștiințele descoperă acum că tații care interacționează fizic prin joc cu copiii îi ajută pe aceștia să învețe să se autoregleze prin amânarea gratificării (…)

Cercetările pe șoareci de laborator au arătat că jocul este esențial pentru dezvoltarea cortexului prefrontal și previn instalarea tulburării de hiperactivitate cu deficit de atenție.

Cred că sunt multe feluri de a aborda problemele complexe ale unei relații. Dar să stai cu capul în nisip, pretinzând că nu este nicio diferență între cele două sexe, este condamnabil. Mai ales că cercetări solide arată că lucrurile nu stau deloc așa.

Bibliografie și sfaturi pentru părinți despre o interacțiune de familie sănătoasă pentru identitatea de gen a copilului: EXCLUSIV ONLINE: Note privind o dezvoltare sănătoasă a identității de gen / Din cartea „Fața nevăzută a homosexualității” de Virgiliu Gheorghe și Andrei Dîrlău

VIDEO

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button