familiereligie

PS Macarie: „Rugăm din inimă îndurerată reprezentanții statului român să apere drepturile cetățenilor statului nostru, Camelia-Mihaela Smicală, Johan-Mihail și Maria-Alexandra”

de Redacția Stiripentruviata.ro

Părintele Episcop Macarie Drăgoi a lansat pe toate canalele de comunicare ale Episcopiei Europei de Nord un apel la implicarea tuturor românilor în protejarea medicului român Camelia Smicală și a celor doi copii ai reținuți abuziv de peste patru ani în sistemul social din această țară. Ieri, românca a anunțat că cei doi copii, fugiți din centrele în care erau ținuți cu forța, au fost găsiți de poliție și internați la psihiatrie. Camelia Smicală se așteaptă să fie arestată pentru că îndrăznește să ceară respectarea drepturilor copiilor care sunt în continuare atașați de ea și vor să locuiască împreună cu ea. Redăm mai jos mesajul transmis de PS Macarie.


Apel la implicare pentru familia Smicală

Situația familiei medicului român din Finlanda Camelia-Mihaela Smicală se înrăutățește din ce în ce mai mult. Copiii săi, Johan-Mihail și Maria-Alexandra, după ce au refuzat să mai stea în cadrul instituțiilor sociale ale primăriei Tampere din Finlanda, au fost descoperiți de poliție. Mama lor Camelia-Mihaela Smicală a reacționat astfel pe o rețea de socializare: „Copiii au fost găsiți, ridicati de catre 5 mașini de poliție, duși la psihiatrie, iar pe mine mă vor închide”.

Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord s-a implicat și se implică în continuare în ajutorarea familiei, spiritual, moral și material, însă complexitatea și gravitatea situației depășește cu mult competențele și posibilitățile noastre. Mulțumim, pe această cale, tuturor factorilor responsabili ai statului român, ambasadori, oficiali, însă și oamenilor de bine, jurnaliști și simple persoane particulare, care s-au implicat în acest caz, ajutând familia Smicală.

Totodată, rugăm din inimă îndurerată reprezentanții statului român să caute cu toată atenția, cu toată voința și priceperea să apere drepturile cetățenilor statului nostru, Camelia-Mihaela Smicală, Johan-Mihail și Maria-Alexandra. Este esențial să fie deblocată această situație, prin dialog, prin demersuri diplomatice, binevoitoare, dar ferme, în cadrul legilor naționale și internaționale. Avem convingerea că se poate face mai mult în acest caz și că implicarea autorităților este necesară pentru a împiedica o tragedie și mai mare.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Vă îndemn în continuare să întețim împreună rugăciunea. Să-L rugăm pe Dumnezeul orfanilor și al văduvelor, al celor sărmani și oropsiți, să fie alături de Johan-Mihail, Maria-Alexandra și Camelia-Mihaela Smicală.

† Părintele Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Europei de Nord


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button