homosexualitate

Procurorul general al Texasului dă semnalul noii REVOLUȚII americane: Nicio lege și nicio curte nu vor schimba adevărul. În Texas, căsătoria e uniunea dintre un bărbat și o femeie, să fie clar!

phpThumb_generated_thumbnailjpg
Articol preluat de pe ActiveNews
Ecourile deciziei prin care Curtea Supremă a SUA a legalizat căsătoriile homosexuale nationwide (la nivel național) par să nu se mai oprească. În timp ce politicienii democrați, în frunte cu candidata Hillary Clinton, salută decizia, republicanii, dar și alți reprezentanți ai administrației se manifestă vehement împotrivă.
Astfel, Procurorul General al Statului Texas, Ken Paxton, a afirmat că deciziția Curții reprezintă o diluare a instituției căsătoriei și că impactul asupra societății americane va fi unul profund.
„Decizia celor cinci judecători ai Curții marchează o despărțire radicală de nenumăratele generații de legi societale și de tradiției. Impactul acestei opinii asupra societății noastre și asupra țesutului familiei va fi profund. Departe a de a fi o victorie pentru cineva, această decizie reprezintă o disoluției a instituții căsătoriei”, a spus Paxton într-o declarație de presă postatul pe siteul oficial al Instituției.
Paxton nu s-a limitat la atât și a spus că nimic nu va schimba adevărul simplu cum că mariajul este doar între o femeie și un bărbat.

„Nicio curte, nicio lege, nicio regulă și niciun cuvânt nu va schimba adevărul simplu că mariajul este uniunea dintre un bărbat și o femeie. Nimic nu va schimba importanța unei mame și al unui tată în creșterea unui copil”, a spus el.

Procurorul general al Texasului a fost și mai explicit.
„Ca să fie clar – legea în statul Texas definește căsătoria ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie și poziția acestei instituții (Procurorul General – n.r.) este că nu există nicio referință în Constituția SUA despre un drept la căsătorie în afară de cel dintre un bărbat și o femeie. Primul Amendament protejează libertatea religioasă și dreptul de crede în mariajul tradițional fără a fi discriminat”, a afirmat Ken Paxton.
Oficialul texan a precizat că în urma acestei decizii, vor crește persecuțiile la adresa celor nu sunt de acord cu mariajele homosexuale pe baza principiilor religioase în care cred.
„Să începem prin a recunoaște primatul și importanța primei noastre libertăți – cea religioase. Sunt numeroase incidente în care activiști ai celor care susțin mariajul anti-tradițional și-au bătut joc, au umilit și intimidat pe cei care au îndrăznit să creadă în mod diferit decât ei. Această hotărâre îi va încuraja pe cei care doresc să-i pedepsească pe cei care au poziții morale bazându-se pe conștiința și credințele lor religioase”, a spus Paxton.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button