homosexualitatetransexualitate

Prima paradă a persoanelor foste homosexuale va avea loc în această lună

Materialul de mai jos anunță un eveniment important pentru demontarea mitului că unele persoane se nasc homosexuale și nu pot avea un comportament normal.

Ca multe alte materiale realizate în Occident despre probleme morale, perspectiva religioasă la care autorii se raportează este dată de cultele creștine majoritare din vest – catolic, protestant și neoprotestant, care, din păcate, eșuează în a înțelege limpede natura păcatului și calea vindecării. Pentru înțelegerea ortodoxă a problemei homosexualității un text bun este cel al Părintelui Marc Antoine Costa de Beauregard

Update, 16 iulie 2013: Programată pentru data de 31 iulie, parada a fost amânată pentru luna septembrie datorită amenințărilor la adresa unor membri ai comunității foștilor homosexuali.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Melissa Barnhart

2 iulie 2013, Christian Post

Membrii comunității foștilor homosexuali sărbătoresc pentru prima dată Luna „Ex-Gay Pride” (Mândria de a fi ex-homosexual). Ei au cerut președintelui Obama să emită o declarație prin care să recunoască drepturile comunității foștilor homosexuali și să le dedice această lună, exact așa cum a făcut pentru persoanele LGBT (Lesbiene, Homosexuali, Bisexuali și Transsexuali) în luna iunie, relatează Christian Post.

În data de 18 iunie, Christopher Doyle, co-fondatorul organizației Voice of the Voiceless (Vocea celor fără Voce), a solicitat o întrevedere cu președintele sau cu un membru al staff-ului său din Departamentul pentru Drepturi Civile, pentru „a discuta despre toleranța față de comunitatea ex-gay și modalitățile prin care Casa Albă poate asigura accesul egal pentru foștii homosexuali în capitala națiunii, singura a cărei jurisdicție recunoaște comunitatea foștilor homosexuali ca pe o categorie socială protejată legal.”

Doyle a spus că întrevederea nu le-a fost acordată, deși a fost solicitată în mai multe rânduri.

Ei sunt foarte interesați de protejarea organizațiilor pentru drepturile LGBT și a persoanelor LGBT, deoarece obțin o mulțime de bani de la ele”, a spus Doyle. „Noi nu avem de gând să așteptăm nici un Președinte sau Congres să ne acorde drepturile. Noi declarăm luna iulie, drept prima lună „Ex-Gay Pride”. Dacă vor să ne susțină acum, și nu peste 100 de ani, înțelegând că oamenii renunță la homosexualitate și se schimbă în fiecare zi, atunci o pot face. Dacă vor să continue să trăiască în epoca de piatră și să susțină că oamenii s-au născut homosexuali și nu se pot schimba, ei bine, asta e alegerea lor, nu avem de gând să îi așteptăm”.

Americanii care au fost în trecut homosexuali se vor întâlni pe data de 31 iulie, la Capitol Hill, cu reprezentanții lor din Congres, pentru a atrage atenția asupra acestui segment al populației despre care Doyle crede că sunt percepuți în mod greșit de către mass-media și activiștii pro-homosexualitate. „Foștii homosexuali precum și persoanele cu atracții nedorite față de persoanele de același sex, care nu se identifică ca fiind lesbiene și gay și caută o cale diferită, își vor uni vocile pentru a se face auziți.”

Doyle a spus că cele două aspecte, asupra cărora organizațiile VoV și Justice for All.org (Egalitate și Justiție pentru Toți.org) vor atrage atenția, sunt: toleranță pentru membrii comunității foștilor homosexuali și existența în fiecare stat a dreptului la terapie pentru americanii care se luptă cu atracția față de persoanele de același sex. Această cerere are în vedere încercările din unele state de a interzice aceste terapii.

Nu știu dacă ați realizat, dar mass-media și activiștii homosexuali sunt extrem de intoleranți față de opiniile noastre”, a spus Doyle. „Ei ne etichetează drept bigoți homofobi sau oameni care își neagă adevărata orientare sexuală, ceea ce nu este deloc adevărat. Mii dintre noi ne-am schimbat și trăim o viață fericită, în căsnicii heterosexuale. De asemenea, încercăm să obținem pentru persoanele cu atracții nedorite față de cele de același sex dreptul de a face terapie. Există un puternic lobby împotriva foștilor homosexuali în rândul unora dintre organizațiile pentru drepturile homosexualilor și activiștilor gay, prin care se încearcă să se anuleze drepturile lor.”

Sunt șase state care au introdus o legislație ce încearcă să ia dreptul oamenilor la terapie, dar noi ne opunem acestui lucru. Ne-am săturat doar să reacționăm când drepturile ne sunt încălcate și de aceea vom trece la ofensivă și ne vom cere drepturile. Avem de gând să ne facem auziți, fără ca activiștii împotriva foștilor homosexuali să se adune în jurul nostru mascați cu capete de animale, să strige la noi obscenități și să ne spună că suntem mincinoși și falși.”

Potrivit lui Doyle, este de o importanță vitală ca cei care sunt clerici și comunitățile lor să sprijine organizațiile, cum este VoV, care ajută bărbații și femeile ce luptă să-și combată atracția față de persoanele de același sex.

Motivul pentru care trebuie să se coalizeze cu grupuri ca al nostru este acela că putem furniza soluții reale pentru oamenii care sunt credincioși practicanți și care se luptă cu această problemă”, a spus el. „Li se spune pe multiple canale că s-au născut homosexuali, că nu se pot schimba, dar acest lucru este pur și simplu incorect din punct de vedere științific”.

El a adăugat că “din păcate, biserica, în trecut, nu a fost un foarte bun aliat cu cei care s-au luptat cu această problemă și care încercau să găsească soluții. S-au folosit noțiuni simpliste, ca „păcat” și „izbăvire”, lucruri care chiar nu au funcționat. Și aceasta nu pentru că Dumnezeu nu ar putea ajuta, ci pentru că Dumnezeu folosește și psihologia, terapia și consilieri pentru a ajuta oamenii să înțeleagă cauza atracției față de persoanele de același sex și să îi îndrume spre locurile în care pot găsi rezolvarea acestei probleme și vindecare. Așa că, biserica trebuie să ni se alăture, nu doar să spună: „ei bine, v-ați născut așa, dar noi vă vom iubi și accepta așa cum sunteți”.

Doyle a declarat pentru Christian Post că s-au făcut invitații pentru organizații pro-familie și pentru oameni politici la recepția pe care VoV o va organiza pe 31 iulie la Washington DC pentru a recunoaște lupta și împlinirile unor lideri ale persoanelor care au fost homosexuale.

Am invitat pe membrii Camerei Reprezentanților, Bachmann (Republican, Minnesotta) și Tim Huelskamp (Republican, Kansas), pe fostul senator Jim DeMint, care acum este președintele fundației Heritage, și pe Matthew Staver de la Liberty Counsel. Vor fi făcute mai multe prezentări, inclusiv eu voi vorbi, despre istoriile vieților noastre și despre lupta pentru drepturile foștilor homosexuali.

Pentru a crește interesul pentru evenimentului din 31 iulie, VoV organizează și un concurs de clipuri video despre lupta și reușitele foștilor homosexuali.
 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button