Marea Britanie: o fundație caritabilă îi ajută pe sute de tineri transgender să revină la sexul originar
Ideologia gender influențează multe persoane să facă operații de schimbare de sex, considerând că sunt altceva decât arată biologia corpului lor și că vor fi fericiți după transformarea corpului. Dar, odată ce ajung transgender, mulți suferă și regretă decizia. Sute de tineri din Marea Britanie apelează o fundație care îi ajută să revină ceea ce sunt biologic, fundație cu un succes foarte mare în Anglia.
Charlie Evans, născută femeie, a trecut prin acest lucru. După ce a trăit ca bărbat timp de zece ani, a revenit la recunoașterea sexualității ei biologice și a înființat o fundație caritabilă numită „Rețeaua de asistență pentru detranziție” (The Detransition Advocacy Network).
Charlie a făcut publică anul trecut povestea despre „detranziția” ei și a fost uimită de numărul de persoane pe care le-a descoperit într-o situație similară.
„Țin legătura cu tineri de 19 și 20 de ani care au efectuat o intervenție chirurgicală completă de schimbare de sex și care își doresc să nu fi făcut acest lucru, pentru că disforia lor nu a fost ameliorată și ei nu se simt mai bine în urma operației”, spune Charlie Evans.
„Ei nu știu care sunt opțiunile lor acum”.
Charlie spune că a fost contactată de sute de oameni care solicită ajutor, 30 de persoane doar din Newcastle, zona în care locuiește ea.
Fondatoarea fundației caritabile arată că trăsăturile comune ale celor care i se adresează sunt vârsta între 24-26 ani, în mare parte femei atrase de același sex și de multe ori cu afecțiuni din spectrul autist.
Sky News redă povestea unei persoane care a contactat-o pe Charlie, numită Ruby pentru a-i proteja identitatea.
Ruby a spus că are 21 de ani și a început să se considere de gen masculin la vârsta de 13 ani. A luat testosteron și, ca urmare, i s-a îngroșat vocea, i-a crescut păr pe față și au apărut diverse schimbări la nivelul corpului.
Deși plănuia să facă în această vară o operație de îndepărtare a sânilor, în mai a început să aibă îndoieli tot mai mari și a decis să elimine testosteronul și să treacă prin „detranziție” ca să poată din nou trăi ca o femeie.
„Mi-am dat seama că nicio schimbare nu va fi de ajuns până la urmă și am zis că este mai bine să lucrez la schimbarea felului în care mă simt față de mine, decât să-mi modific corpul. Am început să am semne de disforie, aveam o problemă cu imaginea celuilalt corp”, a explicat Ruby.
Ea a precizat că a început să aibă tulburări de alimentație și a fost deranjată că problema nu era explorată suficient în ședințele de terapie pe care le avea la centrul pentru schimbare de sex, deși personal simțea că asta are legătură cu starea ei.
În Marea Britanie, există o fundație care funcționează pe lângă sistemul public de sănătate și care oferă servicii „de identitate” copiilor sub 18 ani. Uneori pacienții nu au mai mult de 3 sau 4 ani. Numărul copiilor interesați să-și schimbe identitatea sexuală este în creștere semnificativă, comparativ cu acum zece ani, ceea ce va duce, foarte probabil, și la creșterea cazurilor care vor dori să intre în procesul de revenire la sexul inițial.
Un aspect trecut cu vederea de activiștii ideologiei gender este că operațiile de schimbare de sex, oricât ar fi de complexe, nu schimbă ADN-ul unei persoane, care arată dacă este bărbat sau femeie.