opinii

Președintele Camerei Comunelor, Marea Britanie: Drepturile „persoanelor LGBTQ” trebuie să prevaleze față de libertatea religioasă

de Cătălin Sturza, Facebook

În Marea Britanie, președintele Camerei Comunelor din Regatul Unit, John Bercow, a declarat explicit că drepturile „persoanelor LGBTQ” trebuie să prevaleze față de libertatea religioasă. Bercow a susținut agenda pro-LGBTQ în întregul său mandat, precum și măsuri pentru a face obligatorie educația sexuală explicită pentru copii începând cu vârsta de șase ani și diverse inițiative pro-avort și de incriminare a centrelor pentru criza de sarcină. Asta în condițiile în care, în lumea occidentală, am văzut până acum cum organizații religioase pentru adopție sunt obligate să se închidă deoarece refuză să plaseze copii în „familii” homosexuale, argumentând că orice copil are dreptul să fie crescut de o mamă și de un tată; afaceri din industria căsătoriilor, cofetării și chiar pizzerii sunt obligate să participe la „căsătorii” de același sex, sau să intre în faliment; funcționari publici sunt trimiși la închisoare din cauză că credința lor creștină nu le permite să semneze un certificat de căsătorie între persoane de același sex; preoți și pastori sunt dați în judecată și trimiși la închisoare pentru citirea unor pasaje din Biblie; și fondatori ai unor corporații high-tech, precum fostul CEO al Mozilla Brendan Eich, sunt linșați public și obligați să demisioneze de la conducerea companiei pe care chiar ei au fondat-o pentru că au făcut o donație privată către o organizație ce sprijinea definiței Căsătoriei naturale.

Două lucruri sunt extrem de surprinzătoare aici. Primul este acela că John Bercow se consideră un „conservator britanic”; al doilea este că, în numele „iubirii” și al „toleranței”, libertatea de exprimare și libertatea religioasă sunt, practic, anihilate în unele țări din lumea occidentală.

Ceea ce este mai îngrijorător este faptul că astfel de restrângeri ale libertății religioase vin, de cele mai multe ori, după ce, în etapa inițială a obținerii sprijinului publicului, susținătorii drepturilor LGBTQ promit cât cerul și pământul că sferele libertății de exprimare și celei religioase nu vor fi afectate.

Citește mai multe opinii de Cătălin Sturza

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button