Marxism culturalopinii

Adrian Papahagi: „Useriștilor le-au trebuit patru ani ca să decidă că sunt de «centru-dreapta modern». Nouă ne-a luat cinci minute să realizăm, de la bun început, că sunt de stânga”

de Adrian Papahagi, Facebook

Useriștilor le-au trebuit patru ani ca să decidă că sunt de „centru-dreapta modern”. Nouă ne-a luat cinci minute să realizăm, de la bun început, că sunt de stânga.

Chichirău e fan Sanders, secretarele de europarlamentari ajunse europarlamentari învață politică de la Ocasio-Cortez și Warren-Pocahontas, Presadă era cu revoluția proletară, și tot partidul s-a pliat pe propaganda gendărismului la referendumul pentru căsătoria firească. În plus, la Bruxelles s-au aliniat în spatele lui Macron, liderul confuzionismului de stânga-dreapta, fost ministru socialist, actual Jupiter renascentist, care și-a aruncat țara în haos (cu bune intenții, ce-i drept), iar acum vrea să salveze toată Europa.

Conservator fiind, prefer vechea dreaptă democratică a lui Churchill, Adenauer, De Gaulle sau de Gasperi – creștină, personalistă, îndrăgostită de libertate, dar respectuoasă cu tradiții, canoane și ierarhii, anti-utopică, pragmatică, realistă. Dreapta aceea veche, care s-a opus în egală măsură colectivismelor fasciste, național-socialiste și comuniste. Dreapta care nu crede că totul e convenție, narațiune sau construct, ci acceptă natura umană, națiunile sau sexul primit la naștere (ați sesizat înrudirea etimologică).

Citește mai multe opinii de Adrian Papahagi

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

  1. Iar mie mi-a luat 1 minut ca sa-mi dau seama ca sunteti un fariseu putinist. „Warren-Pocahontas”? Serios, tovarasu’ Papahagi? Asta este limbaj de om civilizat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button