opinii

Despre „interesul superior al copilului”

de Cristina Popescu, Facebook

„Interesul superior al copilului” este unul dintre acele concepte instituționalizate într-o formulă atât de generoasă încât nu poate fi pusă în discuție sau contestată

În realitate, însă, este numai un ambalaj strălucitor dar gol, gata să fie umplut și mereu remodelabil după cum decide aparatul de stat la dispoziția ideologiei dominante.

În numele acestui interes superior s-a ajuns la abuzurile Barnevernet sau la negarea dreptului părintelui de a refuza adolescentului minor schimbarea de sex.

Citește mai multe articole de Cristina Popescu

Citește și Ontario, Canada: Statul va prelua copilul de la părinţi sau tutori dacă aceştia se opun tendinţelor homosexuale ale copilului sau faptului că el se identifică cu alt gen decât sexul biologic

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button