familie

Premierul Sorin Grindeanu: „Nu mai vreau să văd femei cărora li se refuză dreptul de a munci pentru simplul motiv că își doresc o familie și copii”

grindeanu

Agerpres, 8 mai 2017

Mesajul Premierului Sorin Grindeanu pentru conferința „Egalitatea de gen: Test pentru democrație” organizată la inițiativa Comisiilor pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați ale Camerei Deputaților și Senatului (cu sublinierile redacției):

Exista încă prejudecăți false, dar cu rădăcini adânci în societate, care limitează accesul femeilor în anumite zone și creează terenul fertil pentru discriminare și abuz. Mai avem de făcut pași concreți până când în România egalitatea de gen va deveni un lucru natural, care să vină din educație și din mentalitate. Nu trebuie să existe niciun domeniu la care femeile să nu aibă acces, și nicio barieră. Ele au dreptul, ca oricare dintre noi, să își urmeze propriile vise și aspirații.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cred totuși că aceasta se întâmplă în România, dar știu sigur că tot la noi se întâmplă și alte lucruri care nu trebuie să mai existe. Nu mai vreau nicio femeie în adăpost ca victime ale violenței domestice, nu mai vreau femei lipsite de apărare, nu mai vreau să văd femei șantajate și hărțuite la locul de muncă pentru favoruri sexuale și da, în mod cert, nu mai vreau să văd femei cărora li se refuză dreptul de a munci pentru simplul motiv că își doresc o familie și copii. (…) Avem în față provocări care necesită o acțiune conjugată din partea tuturor factorilor de decizie.

Avem o legislație bună în domeniu, dar mai avem multe lucruri de făcut pentru a crea un cadru legal care să răspundă mai bine tuturor acestor provocări. Și aici mă gândesc în primul rând la transpunerea în legislația națională a prevederilor Convenției de la Istanbul pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice. Vă asigur de tot sprjinul Guvernului pentru îndeplinirea acestor obiective, astfel încât să avem aceste acte normative adoptate cât mai repede. (…) Cred că se impune și o schimbare a atitudinilor, comportamentului și structurilor sociale care le împiedică pe femei să se afirme mai mult

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button