adolescenţifamilie

„Dispăruți fără urmă” (TVR): Copiii fugiți din centre de plasament

Joi seară a fost difuzat la TVR 1 și live pe Youtube Episodul 8 al emisiunii „Dispăruți fără urmă”, intitulat „Copiii nimănui”.

Mulți copii care apar pe site-ul Poliției române ca dispăruți sunt din centrele de plasament. Ei fug și se reîntorc. De aceea sunt vulnerabili. Oricând pot fi traficați, oricând pot fi atrași în tot felul de curse, oricând pot dispărea fără urmă.

O fată din județul Vâlcea, cu care au stat de vorbă realizatorii mărturisește că în centru a fost traficată de o altă fată, mai mare, care a introdus-o forțat într-un grup de proxeneți care au abuzat-o. Fata a fugit din centru pentru a fi departe de abuzuri și acuză conducerea centrului că știe ce se întâmplă, dar peferă să nu-și complice situația încercând să remedieze ceva.

Emisiunea prezintă și cazul copiilor Smicală, cetățeni români cu rezidența la Piatra Neamț, care sunt ținuți cu forța în centre de plasament din Finlanda. Situația lor este critică, deoarece copii au fugit din centre după ce guvernul român a refuzat repatrierea lor. Maria fusese izolată, fără permisiunea de a merge măcar la școală și a fugit în pijama și papuci, cel mai probabil, cu ajutorul celorlalți copii din centru. Mihai fugise dinainte, deoarece a intrat la unul din cele mai bune licee din Finlanda și nu-și dorea să fie izolat și să i se interzică sa mai meargă la școală. Nu se știe ce deznodământ va avea povestea lor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Dispăruți fără urmă” este o serie de televiziune difuzată în fiecare joi, la ora 22.00, pe TVR1.

VIDEO

„Copiii nimănui”, un film de Ruxandra Ţuchel și prezentat de Rafael Udriște


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button