familiereligie

IOCC organizează o campanie de strângere de fonduri pentru copiii din Siria

Organizația Internațională pentru Caritate Creștin Ortodoxă (IOCC), partener al Federaţiei Filantropia a Patriarhiei Române, organizează o campanie de strângere de fonduri pentru a sprijini copiii și familiile din Siria.

Copiii sunt printre cei mai afectați de conflictul din Siria. Expunerea la violențe, pierderea locuinței sau a unui membru al familiei, contribuie la tulburări mentale și nesiguranță, informează Basilica.ro.

IOCC a creat în parteneriat cu Patriarhia Ortodoxă Greacă a Antiohiei, centre numite „Dream Centers” pentru a veni în ajutorul celor afectați.

În cadrul acestora, copiii se pot juca, învăța, și beneficiază de consiliere psihologică pentru a depăși traumele prin care trec.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Mii de copii cu vârsta cuprinsă între 4 și 18 ani au beneficiat până în prezent de cursurile oferite de cele patru centru existente atât mediul rural cât și în cel urban.

Din 2012, programele derulate de organizație au ajutat peste trei milioane de persoane din Siria, Iordania, Liban, Irak, Armenia, Serbia și Grecia. IOCC s-a implicat în ajutorarea celor afectați din Siria încă din 2002.

IOCC, cu sediul în Baltimore – Maryland (SUA), este o organizație umanitară mondială aparținând Bisericii Ortodoxe, care sprijină comunitățile afectate de calamități sau dezastre naturale, cât și proiecte comunitare pentru dezvoltarea infrastructurii sociale de care are în mod fundamental nevoie o comunitate.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button