libertate de conștiință

„Predica” unei profesoare universitare, preot presbiterian, în fața studenților: „Avortul ca beneficiu moral”

Studenții de la Emory University din Georgia au avut „ocazia” să afle cum avortul a devenit moral din punct de vedere creștin și să descopere „justiția reproductivă”, un nou „concept” care încearcă să redefinească și justifice uciderea copiilor nenăscuți. Rebecca Todd Peters, profesor la Elon University din Carolina de Nord, a ținut pe 18 februarie la Elon University o prelegere cu titlul „Regândirea alegerii: Avortul ca beneficiu moral”. Peters speră că prelegerea sa va genera „o conversație politicoasă și productivă despre avort și justiție reproductivă”.

Evenimentul a fost organizat de organizațiile pro-avort Centrul pentru femei și Asociația pentru sănătate reproductivă de la Emory. Peters este specialist în etică socială creștină și preot hirotonisit al Bisericii Presbiteriene și activează ca profesor de studii religioase și director al Programului de justiție socială la Elon University.

În 2018 a publicat cartea „Aveți încredere în femei: Un argument creștin progresist pentru justiția reproductivă”. Printre „argumentele creștine” ale lui Peters în sprijinul avortului sunt faptul că „nu este deloc creștin să îi ceri unei femei să se justifice pentru avort și, cu siguranță, nu este creștin să îi ceri unei femei să își ducă sarcina până la capăt împotriva voinței ei”.

Studenții republicani de la Emory University au criticat conducerea universității pentru organizarea evenimentului și au atenția asupra efectelor nocive ale mesajelor lui Peters.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Sursă: lifenews.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button