familievalorile familiei

Pr. Ionuț Corduneanu: „Cred că în următoarea sută de ani proiectul de țară va trebui să fie supraviețuirea biologică și spirituală”

În această seară, într-o dezbatere pe tema referendumului moderată de Ciprian Olinici la Trinitas TV, Pr. Ionuț Corduneanu, Vicar Administrativ Patriarhal, a afirmat:

Proiectul de țară 1918 a însemnat independență și unitate națională. După ce s-a împlinit acest proiect de țară am avut ultima sută de ani în care a fost o dorință pentru integrarea culturii române în cultura universală. Eliade, Cioran, Brâncuși, acesta a fost visul lor. S-au dus în Occident ca să arate filonul acesta din ceea ce până atunci a fost o luptă națională. Acum că ne-am îndeplinit un vis trebuie să trecem la un alt vis.

Cred că în următoarea sută de ani proiectul de țară va trebui să fie supraviețuirea biologică și spirituală. Supraviețuirea biologică nu este de ignorat pentru că fundamentul este în oameni. Dacă oamenii nu există n-ai cum să transmiți mai departe, nici cultura, nici tradițiile, nici nimic.

VIDEO

Urmărește dezbaterea în direct pe Facebook, la TRINITAS TV:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button