familie

Unire pentru copii: Proiectul de dublare a alocațiilor de stat a trecut după ce PSD a fost ajutat de USR, UDMR și minorități

de Redacția Stiripentruviata.ro

Proiectul de lege privind dublarea alocației de stat pentru copii a fost adoptat, decizional de Camera Deputaților, cu 179 de voturi „pentru”. Alături de PSD au mai votat nouă deputați USR, 19 de la UDMR și un deputat ALDE, anunță Stiripesurse.ro.

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, decizional, proiectul de lege ce prevede dublarea alocației pentru copiii între 2 și 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Proiectul a fost adoptat cu 179 de voturi „pentru” și 29 de abțineri. Nu a fost niciun vot împotrivă.

Afilierea politică a celor 179 deputați care au votat „pentru” este: 122 – PSD, 9 –USR, 19 – UDMR, 1 – ALDE, 10 – minorități, 13 – Pro România, 5 – neafiliați.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Deputați USR care au votat inițiativa sunt: Ionuț Arsu, Cătălin Botez, Cristina Iurișniți, Daniel Popescu, Claudiu Prisnel, Răzvan Rădulescu, Ionel Rodeanu, Emanuel Ungureanu și Cosmin Vlad. Alți 14 deputați s-au abținut la votul asupra inițiativei legislative, inclusiv liderul partidului Dan Barna.

Deputatul ALDE Daniel Olteanu a fost singurul din partidul său care a votat pentru dublarea alocațiilor de stat pentru copii.

Legea adoptată, decizional, de Camera Deputaților merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis


Ai un comentariu despre acest articol? Adaugă-l

mai jos în caseta „Lasă un răspuns”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button